Переяслав Перейти на сайт

Керівника складу будматеріалів на Бориспільщині засудили на 7 років за розтрату майна на понад 1,5 мільйона гривень

Керівник складу будівельних матеріалів розтратив майно підприємства на понад 1,5 мільйона гривень. Як його покарав суд?

Керівника складу будівельних матеріалів на Бориспільщині визнали винним у розтраті майна підприємства через зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах. Його засудили на 7 років. Про це 9 жовтня повідомили на сайті Київської обласної прокуратури, передає Інформатор.

У суді прокурори Бориспільської окружної прокуратури довели, що внаслідок зловживання службовим становищем керівник складу незаконно розтратив будівельні матеріали на користь третьої особи на загальну суму 1 мільйон 600 тисяч гривень. Щоб приховати нестачу перед створеною інвентаризаційною комісією, він підробив інвентаризаційний опис.

Його судили за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 ККУ (Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів). Суд призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також з позбавленням права обіймати певні посади на 2 роки.

Нагадаємо, що вже понад 6 років триває слідство ДТП, внаслідок якої загинула жителька Переяслава. Її рідні вважають, що справу затягують спеціально. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.