ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: як стерпіти десятки куль заради приреченого кохання – покаже фільм “Ворон”

Фільм “Ворон” – поєднання жорстокого бойовика з мелодрамою. А як далеко ви готові зайти, щоб врятувати кохану людину?

Часто досить складно обрати жанр фільму на вечір, бо все в рамках одного виду досить подібне. Тоді новинка 2024 року – супергеройська стрічка “Ворон” стане мастхевом для вас. Її описують як бойовик, фентезі, трилер, кримінал та мелодраму. На щастя, багатожанровість в цьому випадку не виглядає як “каша”. Навпаки, красива картинка, гра зі світлом та неймовірні декорації створюють нову реальність. Чому на нього варто звернути увагу, розповідаю у рубриці “Інформатор вихідного дня”.

“Ворон” – це адаптація коміксів Джеймса О’Барра, а також ремейк однойменного фільму 1994 року. За сюжетом, молоді Ерік та Шеллі знайомляться у рехабі, де борються з важкими дитячими травмами. Мабуть, на проблемах вони і зійшлися, адже з першого погляду почалась історія їхнього шаленого кохання. Еріка зіграв актор Білл Скашгорд, ви могли його бачити в ролі клоуна Пеннівайза з фільмів “Воно” (2017, 2019), або в бойовику “Хлопець проти всіх” (2023). Зважаючи на багатожанровість, Білл зіграв покинутого та травмованого хлопчика, але водночас закоханого та беземоційного вбивцю. Роль Шеллі дісталась співачці Талії Дебретт Барнетт, більш відомою під сценічним ім’ям FKA twigs. Чесно кажучи, її гра запам’яталась менше – проста депресивна дівчина з якою трапилась халепа.

Згодом з’являються “надлюди” з минулого Шеллі, які хочуть її прибрати. Ерік відразу пропонує втекти. Тут я задумалась, чому він не зробив цього раніше? Мабуть, поза межами рехаба не було нічого, що мотивувало б повернутися на волю. Головні герої починають жити в кайф, “зависають” в дорогезній квартирі друга, п’ють та не покидають один одного ні на секунду. Шеллі стала найріднішою людиною для нього, але залишилася так само травмованою та самотньою.

Не знаю як, але можливо, в пориві кохання або прагненні відволіктися, вони чомусь зовсім забули про те, що за ними женуться злочинці. І ось, через деякий час, в житті Еріка стається переломний момент – Шеллі вбили, а він опинився в паралельній реальності. Провідник між світами мертвих і живих, Ворон, наділяє його силою безсмертя зі словами: “Часом трапляються такі трагічні історії, що людину переповнює смуток і душа не може спочити”. Тоді головний герой різко перемикається на беземоційного вбивцю, що жадає помсти.

Окрім кохання я виділяю і другий момент фільму, де відчувається піднесення помсти. Зазвичай нас вчать, що потрібно пробачити, забити або вирішити все мирно йдучи на компроміс, а помста завжди вважалась ганебним почуттям. В ситуації Еріка йому просто знесло дах, і з цього моменту починається суцільний бойовик та багато крові. Під час усіх жорстоких сцен варто пам’ятати, що незважаючи на силу безсмертя хлопець відчуває кожен удар, кулю та зламану кістку. То що виправдовує всі ці жахіття, що вчиняє Ерік? Кохання.

Перший фільм “Ворон” вийшов у 1994 року, тоді головну роль зіграв Брендон Лі. На жаль, він не зміг зіграти роль до кінця, бо під час зйомок помер від кулі, що застрягла в хребті. За сюжетом того фільму, під час бійки один із злочинців стріляв з револьвера, це знімали з двох дублів та ракурсів. Для першого – використали деактивовані набої, щоб продемонструвати барабан револьвера. Для другого – сам постріл яловими набоями з порохом. Та вийшло так, що куля відвалилась та залишилась в барабані. Куля та яловий набір з порохом об’єднались та перетворились на бойовий набій. Важко пораненого актора доставили до лікарні, де він помер від значної крововтрати.

Тільки уявіть який екшн є у фільмі. За 30 років, мабуть, процес зйомок змінився. Бо втратити життя актора на знімальному майданчику в наш час набагато серйозніше. Отже, переповнений бажанням кривавої помсти Ерік вірить, що зможе врятувати кохану. Та на його плечі звалиться секрет Шеллі, який змусить його засумніватися у почуттях до неї. Чи чекає на закоханих безтурботне та щасливе майбутнє? Шукайте відповідь у фільмі “Ворон”.

Нагадаємо, що минулого тижня в рубриці “Інформатор вихідного дня” наш редактор розповів про серіал “Каос”. Матеріал читайте тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору