Переяслав Перейти на сайт

На традиційному базарі у Переяславі продовжили заборону на продаж свинини, проте люди активно скуповують рибну продукцію

Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.

13 жовтня на традиційному базарі у Переяславі йшов дрібний дощик, але торги велися, як завжди, жваво. На прилавках з овочами з’явилась редиска по 50-70 гривень за кіло, а посадкову цибулю по 100 гривень за кіло купляли мішками. Фруктів поменшало, а ягід майже не було. Найбільше продавались груші, ціни коливались від 30 до 120 гривень за кіло. У м’ясних павільйонах продовжили карантин, а ряди з молочною та рибною продукцієї переповнені чергами. Окрім продуктів, цього тижня був справжній “шкарпетковий бум” – продавали махрові носочки по 30 гривень за пару, а звичайні – по акції по 15 гривень. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.

Цього тижня був справжній “шкарпетковий бум” – продавали махрові носочки по 30 гривень за пару

Цього тижня люди валом йшли до м’ясного павільйону, але все ж деякі розвертались назад. Карантин через спалах африканської чуми на Переяславщині продовжили на невизначений термін. Продавали так само курятину, ціни не змінились:

Карантин через спалах африканської чуми на Переяславщині продовжили

Продавали так само курятину

На овочевих прилавках з’явилась редиска, ціни коливаються від 50 до 70 гривень за кіло. Чимало людей скуповували посадкову цибулю по 100-120 гривень за кіло. Інші овочі мають такі ціни:

На овочевих плавках з’явилась редиска

Одна з господинь продавала цвітну капусту по 70 гривень за кіло

Асортимент фруктів все зменшується. Зараз найбільше купують яблука по 20-30 гривень за кіло. Один з продавців пропонував широкий вибір солодких груш, ціни коливаються від 50 до 120 гривень залежно від розміру. Загалом фрукти зараз коштують так:

Один з продавців пропонував широкий вибір солодких груш

Пропонували кисло-солодкий виноград по 50 гривень за кіло

На молочних рядах був найбільший ажіотаж, проте чимало продавців пропонують кисломолочний сир вже по 150 гривень за кіло. Неподалік овочевих рядів жіночка торгувала молоком – по 45 гривень за півтора літра. На інше ціни майже не змінились:

Чимало продавців продають кисломолочний сир по 150 гривень за кіло

Неподалік овочевих рядів жіночка торгувала молоком

Цього тижня люди знову ставали у величезні черги за рибною продукцією. Продавали вяленого товстолоба по 400 гривень за кіло та копченого ляща по 150 гривень за кіло. На інше ціни майже не змінилися:

Цього тижня люди знову ставали у величезні черги за рибною продукцією

Продавали вяленого товстолоба по 400 гривень за кіло

Нагадаємо, що уночі 11 жовтня водій авто намагався оминути велосипедиста і на зустрічці зіткнувся з іншою автівкою. Наслідки – тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.