Самса з тіста філо – це смачна випічка, що поєднує в собі хрустку текстуру і поживну начинку. Спробуйте приготувати.
Самсу можна приготувати з тіста філо, що створює золотисту скоринку та розсипається при відкусу. Начинка може варіюватися від традиційного м’яса з прянощами до овочів і сиру, що робить самсу універсальною стравою. Така випічка стане чудовим доповненням до святкового столу або просто смачним перекусом. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 6 листів тіста філо
- 300 г фаршу
- 40 г розтопленого вершкового масла
- 1 цибулина
- сіль та приправи за смаком
- 1 яйце
- кунжут для посипки
Приготування:
- Почистіть та наріжте дрібним кубиком цибулю. Залийте окропом на 10 хвилин.
- Додайте до фаршу цибулю, спеції, сіль та приправи. Перемішайте.
- Розріжте листи тіста філо навпіл.
- Візьміть лист тіста та змастіть вершковим маслом.
- Поставте вказівний палець лівої руки в центр тіста, а правою акуратно закрутіть, створюючи складочки.
- Викладіть начинку, закрийте кінцями тіста і помістіть у деко.
- Повторіть так з усіма листами.
- Змастіть яйцем та посипте кунжутом самсу.
- Випікайте в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-40 хвилин.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.