Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте самсу з тіста філо

Самса з тіста філо – це смачна випічка, що поєднує в собі хрустку текстуру і поживну начинку. Спробуйте приготувати.

Самсу можна приготувати з тіста філо, що створює золотисту скоринку та розсипається при відкусу. Начинка може варіюватися від традиційного м’яса з прянощами до овочів і сиру, що робить самсу універсальною стравою. Така випічка стане чудовим доповненням до святкового столу або просто смачним перекусом. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Почистіть та наріжте дрібним кубиком цибулю. Залийте окропом на 10 хвилин.
  2. Додайте до фаршу цибулю, спеції, сіль та приправи. Перемішайте.
  3. Розріжте листи тіста філо навпіл.
  4. Візьміть лист тіста та змастіть вершковим маслом.
  5. Поставте вказівний палець лівої руки в центр тіста, а правою акуратно закрутіть, створюючи складочки.
  6. Викладіть начинку, закрийте кінцями тіста і помістіть у деко.
  7. Повторіть так з усіма листами.
  8. Змастіть яйцем та посипте кунжутом самсу.
  9. Випікайте в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-40 хвилин.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.