Переяслав Перейти на сайт

Народні депутати від ГО “ВПО України” привезли “трудівницям” із Переяслава допомогу та дізналися потреби переселенців

До Переяслава приїздила делегація з громадської організації “ВПО України”. Передали кошти та іншу допомогу, а також поспілкувалися з людьми.

14 жовтня народні депутати України від партії “Слуга народу”, які є представниками громадської організації “ВПО України”, відвідали любительське об’єднання “Трудівниця” клубу мікрорайону Трубайлівка у Переяславі. Передали допомогу, поспілкувались про проблеми з внутрішньо переміщенними особами. Про це повідомляє Інформатор.

Приїздили нардепи Олександр Федієнко, Максим Ткаченко, Павло Фролов. Від ГО “ВПО України” вони їздять містами країни, щоб надавати гуманітарну допомогу та вирішувати проблеми внутрішньо переміщенних осіб. Співзасновник організації Максим Ткаченко розповів про волонтерську діяльність та познайомив “трудівниць” із колегами, які також будуть допомагати надалі: “Я сам із Луганська, інші також переселенці з 2014 року. На початку повномасштабного вторгнення ми об’єдналися, і дотепер продовжуємо об’єднувати небайдужих. Ми щодня їздимо з ними містами України, можна сказати живемо у дорозі. Зате цілодобово я проводжу час зі своїми земляками”.

Окремо у коментарі Інформатору Ткаченко розповів, що як народний депутат не може бути осторонь цих проблем: “От бачите, скільки таких людей лише у Переяславі. А є місця, куди люди переїхали десятками та сотнями тисяч. Допомагаємо чим можемо, гуманітарна допомога майже закінчилась, та ми продовжуємо її шукати. Прямо зараз підходять родини з проханнями про обігрівачі, ми кожну заявку будемо намагатись виконати. Просимо усіх небайдужих жителів Переяслава допомогати ВПО. Це люди, які потрапили в біду, що могла статися з кожним”.

У голови тимчасової спеціальної комісії при Верховній раді з питань ВПО Павла Фролова нещодавно був день народження. Замість святкувань провели аукціон. “Зібрані кошти ми витрачаємо на благодійність. Були на Полтавщині після трагедії, яка сталась в Інституті зв’язку. А зараз від всієї команди надаємо вам частину грошей на матеріали”, – сказав Ткаченко та передав їх керівниці волонтерських процесів об’єднання “Трудівниці” Тетяні Дейнезі.

Також ГО “ВПО України” подарувала волонтеркам блокноти, солодощі та власну відзнаку. “Це наша внутрішня дружня відзнака за важливу працю. За ці 2 з половиною роки ми проїхали всю Україну вздовж і впоперек. Наприкінці року хочемо зробити невеличку церемонію подяки організаціям, обласним адміністраціям та деяким міським головам. Згадаємо і про вас”, – зазначив Максим Ткаченко.

Павло Фролов нагадав про програму “ЄВідновлення”, за якою, як виявилось, є проблеми з виплатами. Він сказав, що зараз працюють над трьома законопроєктами для покращення умов ВПО. Вони стосуються житлової нерухомості, пріоритетності подружжя з дітьми та грошової допомоги.

Після вручення подарунків та подяк Олександр Федієнко, який систематично активно працює у Переяславі, залишився з людьми для обговорення та вирішення питань з опаленням, житлом та продуктами для внутрішньо переміщенних осіб.

Тетяна Дейнега тим часом розповіла Інформатору, що “трудівниці” плетуть сітки щоденно: “Я й сама ходжу сюди кожного дня. Все ж у мене двоє дітей на війні. З початку діяльності, 5 березня 2022 року, ми сплели 157 тисяч квадратних метрів сіток”.

Представниці любительського об’єднання “Трудівниця” клубу у мікрорайоні Трубайлівка

Максим Ткаченко розповів про роботу ГО “ВПО України”

“Трудівниці” займаються плетінням сіток для військових

Нардеп Павло Фролов

Передали блокноти та солодощі

Волонтерка громадської організації Дар’я народилась у Попасній

Вручили відзнаку від ГО “ВПО України”

Тетяна Дейнега подякувала за допомогу

Місцеві жителі обговорили свої питання з депутатами

Нардеп Олександр Федієнко залишився для обговорення та вирішення питань ВПО

Нагадаємо, що 14 жовтня музей Григорія Сковороди у Переяславі отримав до експозиції пам’ятні срібні монети, медаль та банкноту. Деталі – тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.