Переяслав Перейти на сайт

У роковини загибелі військового Володимира Гордієнка із Переяславщини йому відкрили меморіальну дошку

На стіні Пристромської школи встановили меморіальну дошку Володимиру Гордієнку. Він загинув на війні.

На фасаді школи села Пристроми (Студениківська ТГ) встановили меморіальну дошку колишньому учню, військовому Володимиру Гордієнку. 13 жовтня були перші роковини його загибелі. Про це 14 жовтня повідомили на Facebook-сторінці Студениківської громади, передає Інформатор.

На подвір’ї школи зібралися вшанувати пам’ять захисника односельці, школярі та рідні. Меморіальну дошку відкрила донька загиблого Ольга.

“Бути громадянином і патріотом – це найвищий чоловічий обов’язок і Володимир Гордієнко виконав його з честю. Наша школа пишається своїм випускником, його звитягою і доблестю. Це вже другий випускник Пристромської школи, який навіки зустрічатиме школярів на вході у школу. Подвиг героїв не буде забутий! Співчуття родинам загиблих, доземний уклін захисникам, вічна пам’ять звитяжцям”, – сказав директор школи Сергій Кириченко.

Володимир Гордієнко народився та навчався у Пристромах. Загинув 13 жовтня 2023 року, коли йому було 53, поблизу населеного пункту Орлянка Куп’янського району Харківської області. Служив воїном-стрільцем, помічником гранатометника третього механізованого відділення.

Нагадаємо, що 8 жовтня на війні загинув Олексій Черьомухін із Переяславщини. Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінка Студениківської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.