Переяслав Перейти на сайт

Вовчків знищив BOSS та чемпіонську інтригу: огляд 5 туру першості Переяславщини з мініфутболу 8х8

Вовчків впевнено переміг BOSS і закріпився на першому місці. Яким був п’ятий тур чемпіонату Переяславщини з мініфутболу 8х8?

У суботу, 12 жовтня, відбувся п’ятий тур чемпіонату Переяславщини з мініфутболу 8х8. Вовчків розгромив свого головного конкурента BOSS, який до цього не програвав, і підтвердив, що реальних суперників у цьому турнірі не має. “Матадор” нарешті здобув свої перші очки, а “Бурти” та Мирне влаштували сутичку за позицію. Деталі розповідає Інформатор.

Мирне (Вороньківська ТГ) – “Бурти” (Переяслав) 2:3 (Кишковський О. (2 голи) – Демиденко О. (2 голи), Бончев А.) Вилучення: Марченко Р. (Мирне)

Один із найкращих за інтригою та емоційністю матч відкрив п’ятий тур. Команди боролися за ситуативну четверту позицію і потенційно за “бронзу”, бо Juk Store поки що не грає так впевнено, щоб забронювати її за собою. Рівень напруги підтверджує те, що на двох Мирне та “Бурти” назбирали 6 жовтих карток за 60 хвилин гри (по 3 на команду), а Роман Марченко із Мирного ще й заробив перше вилучення на турнірі за грубі розмови з арбітром.

Щодо ж самої гри, то Мирне відкрило рахунок, але ще у першому таймі пропустило двічі (дубль оформив Олександр Демиденко). Тож на перерву команди пішли за переваги “Буртів” 2:1. Та вже на 32 хвилині після виконання штрафного мирняни все-таки заштовхали м’яч до воріт суперника. Рівно у середині тайму Антон Бончев із “Буртів” красиво розібрався у чужому карному і відправив м’яч у ворота, захиснику не вистачило зовсім трішки, щоб врятувати команду. Після цього у Мирного було ще вдосталь нагод, щоб зрівняти. Чого тільки вартий сейв Богдана Реви на останній хвилині? Проте “Бурти” вже давно заслужили здобути першу перемогу, і ось цей день настав.

Із 4 очками “Бурти” піднялися на четверте місце, опустивши на п’яте Мирне. Мирному ж тим часом уже дихає у спину, а може, й у вухо “Матадор”.

“Ратибор” (Переяслав) – “Матадор-Університет” (Переяслав) 0:1 (Великодній Д.)

Матч двох команд, які не здобували очок, розпочався із масованого натиску “Матадора”. Це було прогнозовано. А ось те, що “Ратибор” призвичаїться й вирівняє гру, стало несподіванкою. Таким чином боротьба була більш-менш рівною, але за 3 хвилини до фінального свистка “Матадор” все-таки вирвав такі бажані 3 очки.

Це не змінило його турнірного становища – як і раніше, він передостанній. Але наступної неділі, 20 жовтня (попередньо, планували 13 жовтня), на “Матадор” чекає перенесений матч четвертого туру із Мирним. І там вже можна буде виграти позицію, а за певних обставин – і дві. “Ратибор” же після жахливого старту два останні матчі провів більш ніж гідно – здається, вже можна не сприймати його як команду, із якою інші “набиватимуть” собі статистику.

Вовчків (Переяславська ТГ) – BOSS (Переяслав) 4:0 (Розовик О., Федоренко М., Сахненко О., Западнюк І.)

Коли Вовчків грає на своєму максимумі і йому все вдається, суперники можуть навіть не намагатися якось протистояти. Так, BOSS хотів зіграти максимально дисципліновано, він не провалювався і постійно був зібраний. Але Вовчків відкрив рахунок вже на другій хвилині й після цього мав комфортну впевненість, так би мовити, право на помилку. Тому й атакував завзято, великими силами. На 25 хвилині Максим Федоренко зі штрафного  ударив по воротах з позиції, де вигідніше було навішувати. Голкіпер виявився не готовим до цього, хоча кількома хвилинами раніше Олексій Сахненко з цього ж місця намагався його перекинути (тоді кіпер був напоготові). Словом, програвати Вовчкову перший тайм 0:2 і сподіватися відігратися у другому – це марно.

У другому таймі Вовчків мав іще кращий вигляд – лідер чемпіонату був швидким та зіграним, як ніколи. Відповідно, гравці BOSS не встигали, і біля їхніх воріт постійно виникали моменти. А на 46 хвилині вони ще й почали щось “вигадувати” поблизу своїх володінь – вовчківчан двічі запрошувати не треба, вони моментально підхопили м’яч, а Олексій Сахненко підписав вирок. Контратака на 58 хвилині, яку завершив Ілля Западнюк, вже була мало не зайвою. Вовчків практично закричав: “На чемпіонську інтригу не сподівайтеся. “Золото” буде наше”. Хоча би хтось у цьому сумнівається?

Зараз у Вовчкова 15 очок після 5 матчів. BOSS відстає на 6 чок, але має гру в запасі, Juk Store – на 8 і також має гру в запасі. А це минула лише третина чемпіонату. Далі розриви не скорочуватимуться, а лише зростатимуть.

Що було у четвертому турі чемпіонату Переяславщини з мініфутболу 8х8, можна пригадати за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.