Переяслав Перейти на сайт

На Переяславщині відкриють меморіальні дошки військовим Роману Шаповалу та Сергію Пирогу

На Переяславщині встановлять меморіальні дошки військовим Роману Шаповалу та Сергію Пирогу. Виконком міськради надав дозвіл.

15 жовтня на засіданні виконавчого комітету міськради Переяслава відділу освіти надали дозвіл на встановлення меморіальної дошки загиблому 30-річному військовому Роману Шаповалу. У липні таке ж рішення ухвалили щодо меморіальної дошки військовому Сергію Пирогу. Розмістять їх на фасаді гімназії у Гланишеві (Переяславська ТГ), що на вулиці Покровській, 22, де навчалися чоловіки. Про це повідомляє Інформатор.

“У п’ятницю, 18 жовтня, о 10:00 буде відкриття меморіальних дошок Роману Шаповалу та Сергію Пирогу. Обидві дошки виготовили та встановлять за рахунок однокласників. Виготовленням дошок займалася підприємиця Галина Репа”, – розповіла староста Гланишівського старостинського округу Світлана Кондратенко.

Роман Шаповал загинув 27 серпня 2024 року під час удару FPV-дрона та артилерійського обстрілу біля населеного пункту Петропавлівка Куп’янського району, що на Харківщині. Служив командиром механізованої роти механізованого батальйону. Пішов боронити Україну добровольцем ще у 2014 році та протягом 10 років, до дня загибелі, не припиняв стояти на захисті країни. Його батько також військовослужбовець з початку антитерористичної операції. У нього залишилися батько, мати, сестра та наречена.

Сергій Пиріг загинув 16 січня 2024 року поблизу населеного пункту Вербове Запорізької області під час ворожого мінометного обстрілу. Його призвали на військову службу 10 жовтня 2023 року. Був командиром протитанкового відділення взводу вогневої підтримки аеромобільної роти. У нього залишилися дружина, двоє дітей, батьки та сестра.

Нагадаємо, що 13 жовтня у роковини загибелі військового Володимира Гордієнка йому відкрили меморіальну дошку на фасаді школи у Пристромах (Студениківська ТГ). Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.