ЖИТТЯ

Школярі у музеї “Заповіту” в Переяславі виготовляли іменні брелоки та вчилися писати пером

У музеї “Заповіту” відбувся творчий паб для учнів початкових класів. Провели оглядову екскурсію, виготовляли брелоки та складали пазли.

У вівторок, 15 жовтня, у переяславському музеї “Заповіту” Т.Г. Шевченка для учнів 4 класу гімназії №1 провели творчий паб “Відкриймо для себе Кобзаря”. Діти побували на оглядовій екскурсії музеєм, виготовляли іменні брелоки та на швидкість складали пазли. Про це повідомляє Інформатор.

До музею завітало чимало дітей, тож їх розділили на дві групи. Майстер-клас з виготовлення брелоків проводили у виставковій залі, де й досі можна подивитись на картини української художниці Катерини Білетіної. Діткам роздали листочки та маленькі папірці. Спочатку вони навчались користуватися пером. Більшість на маленькому папірці писала власне ім’я, тоді їх вставляли до брелочку та чіпляли на рюкзаки. Далі учні змагались у конкурсі на швидкість – складали пазли із зображенням репродукцій портрета Тараса Шевченка та картини “Катерина”.

Водночас інша група дітей прогулялась музеєм та дізналась цікаві факти із життя Тараса Григоровича. Вони активно брали участь у розмові, наприклад, відгадували кількість потретів Шевченка у кімнаті. Також діти охоче вчили напам’ять рядки з вірша “Як умру, то поховайте…”.

Класна керівниця 4 класу Аліна Михайлівна поділилась враженнями: “Дуже сподобалось, що дітки спробували писати давніми приладами письма – пером. Добре й те, що діти поділені на групи. Одні на екскурсії, інші вчаться писати. Подобається, що між ними проводиться така гра, і вони складають знамениті картини наших художників. Надзвичайно пишаюся розвитком та осучасненням нашого музею. У нас всей йде вперед, а отже за нами майбутнє”.

Група дітей прогулялась музеєм та дізналась цікаві факти із життя Тараса Шевченка

Для учнів 4 класу гімназії №1 провели творчий паб

Майстер-клас з виготовлення брелоків проводили у виставковій залі

Діти навчались користуватися пером

Учні із задоволенням виводили літери пером

Більшість на маленькому папірці писала власне ім’я

Складали пазли із зображенням репродукцій портрета Тараса Шевченка та картини “Катерина”

Нагадаємо, що нещодавно художниця Катерина Білетіна презентувала у Переяславі свої картини та провела майстер-клас. Деталі – тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору