ГРОШІ

Успішні учні в галузі культури отримають стипендії від міської ради Переяслава

У Переяславській громаді 48 дітей отримають стипендії міськради. Нагороджуватимуть стипендіантів зі сфери культури.

15 жовтня на засіданні виконкому міськради Переяслава розглянули питання “Про нагородження стипендією Переяславської міської ради в галузі культури”. Про це повідомляє Інформатор.

Заступниця міського голови з гуманітарних питань Оксана Степаненко розповіла, що Комплексна програма розвитку культури Переяславської громади на 2021-2024 роки передбачає нагородження стипендією міської ради дітей, які отримали призові місця в різноманітних конкурсах у галузі культури. Цього року це 48 учнів, а загальна сума, яку на це передбачили, – 145 тисяч гривень.

– Вважаю, що це вкрай важливе рішення та проєкт, який ми зараз пропонуємо. Адже це підтримка нашої молоді, наших дітей, обдарованих, які активно займаються. Дуже приємно бути на заходах та нагороджувати саме таких учнів нашої громади, – додав міський голова Переяслава Вячеслав Саулко.

Такі стипендії за досягнення в галузі культури у попередньому навчальному році отримають учні та випускники Переяславської музичної школи імені Павла Сениці, художньої школи імені Петра Холодного, вихованці комунального закладу “Переяславський центр культури і мистецтв” та його структурних підрозділів (клубних закладів), а також учні загальноосвітніх навчальних закладів громади.

Нагадаємо, що 11 жовтня у Переяславі нагородили успішних у освіті та спорті дітей, які отримали стипендії від міської ради. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору