ЖИТТЯ

На ярмарку в університеті Переяслава зібрали понад 55 тисяч на ЗСУ: студенти продавали смаколики, проводили змагання

У переяславському університеті провели благодійну виставку-ярмарок. Зібрали 55 тисяч 768 гривень для 110-ї ОМБ імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

15 жовтня в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі на виставці-ярмарку страв національної кухні та чемпіонаті зі швидкісного поїдання вареників зібрали 55 тисяч 768 гривень для Збройних сил України. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

На ярмарку було чимало страв української кухні. Можна було скуштувати солоні та солодкі вареники й млинці, канапки й пироги з різною начинкою, домашні ковбаски, борщ, голубці, плов та багато іншого. Працівники університету Інна Рубан та Анна Самолюк продавали власноруч в’язані вироби.

Попередньо ж кожен із факультетів продумував, який асортимент товару запропонує до продажу, як оформить своє торгове місце та як буде закликати потенційних покупців, аби зібрати якнайбільше коштів захисникам.

Страви факультетів оцінювали ректор Віталій Коцур, заступник голови профспілкового комітету Михайло Бойко та фахівець відділу документообігу та діловодства Наталія Савченко. Переможці за номінаціями були такими:

  • “Найоригінальніші млинці” – факультет української та іноземної філології;
  • “Солодкі страви” – факультет фінансово-економічної і професійної освіти;
  • “Борщ університету” – факультет фізичної культури, спорту і здоров’я;
  • “Найкращий узвар” – соціально-психологічний факультет;
  • “Солоні страви” – факультет технологічної і математичної освіти.

У конкурсі “Найкращий стіл” факультет природничої освіти виборов перше місце. Факультет мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології завоював друге місце, а третє – факультет гуманітарної освіти і соціальних технологій.

Також відбувся щорічний чемпіонат зі швидкісного поїдання вареників. Участь взяли голови студентських рад факультетів. Переможницею стала Юлія Сентіщева із факультету природничої освіти.

Зрештою на ярмарку вдалося зібрати 50 тисяч 268 гривень. Ще 5 тисяч 500 гривень передав факультет гуманітарної освіти і соціальних технологій, які назбирали завдяки власному розіграшу, присвяченому до Дня Незалежності. Усі кошти передадуть бійцям 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, які зараз боронять Україну на сході.

Нагадаємо, що 14 жовтня музей Григорія Сковороди у Переяславі отримав до експозиції пам’ятні срібні монети, медаль та банкноту. Деталі – тут.

Фото: сайт Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору