ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: як приготувати фокачу з томатами

Фокача – смачний італійський хліб. Спробуйте приготувати.

Фокача – це традиційний італійський дріжджовий хліб. Іноді його порівнюють з піцою, але тут головне не начинка, а корж. Він може бути прямокутним або круглим, товстим або тонким. За бажанням можна урізноманітнити страву смачною начинкою із сиру, томатів або пряних трав. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 500 г пшеничного борошна
  • 10 г сухих дріжджів
  • 1 ч. л. цукру
  • 350 мл теплої води
  • 50 мл оливкової олії

Для начинки:

  • 4-5 стиглих помідорів
  • 3 зубчики часнику
  • 1 червона цибулина
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1/2 ч. л. солі, цукру та сушеного базиліка
  • 20 г розмарину

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте пшеничне борошно, сіль і цукор. У мисці для замішування тіста зробіть заглиблення і додайте сухі дріжджі.
  2. Влийте теплу воду в миску з дріжджами і дайте їм розчинитися у воді протягом 5-7 хвилин. Поступово додавайте змішані борошно, сіль і цукор у рідку суміш. Місіть тісто доти, доки воно стане пружним і еластичним.
  3. Накрийте миску з тістом плівкою і залиште його на 1 годину в теплому місці.
  4. Підготуйте начинку для фокачі. Промийте помідори та розмарин.
  5. Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів. Вийміть тісто з миски. Розкачайте тісто в тонкий прямокутник або овал. Перенесіть тісто на деко.
  6. По всій поверхні тіста рівномірно розподіліть помідори та розмарин. Посипте томати сушеним базиліком, чорним меленим перцем, сіллю і цукром. Полийте оливковою олією. Поставте фокачу в розігріту духовку на 25-30 хвилин, доки тісто не стане золотистим.
  7. Вийміть готову фокачу з духовки і дайте трохи охолонути. Посипте свіжим листям базиліку та наріжте на порційні шматки.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору