ЖИТТЯ

Уночі 17 жовтня росіяни завдали повітряної атаки: у Києві уламок дрона впав на території дитсадка

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 17 жовтня російські війська атакували Україну керованою авіаційною ракетою Х-59, а також 56-ма ударними БпЛА та безпілотниками невстановленого типу. Сили ППО знищили 22 ворожі БпЛА у Київській, Сумській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській та Тернопільській областях. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

Як йдеться у повідомленні ПС ЗСУ, два безпілотники вийшли з повітряного простору в напрямку Білорусі. Ще 27 ударних БпЛА та безпілотників невстановленого типу локаційно втрачені внаслідок активної протидії РЕБ. Зафіксовано 5 влучань ударних БпЛА по об’єктах інфраструктури у прифронтових областях.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що всі ворожі цілі над областю знищили. Внаслідок падіння уламків у одному з фермерських господарств сталося загоряння підсобного приміщення. Пожежу ліквідували. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не було. Постраждалих немає.

У Київській міській військовій адміністрації сповістили, що всі російські БпЛА, які виявили в повітряному просторі над Києвом та на підступах до міста, знешкодили. Попередньо, внаслідок атаки у Деснянському районі пошкоджено багатоквартирний житловий будинок. На трьох поверхах будинку пошкоджені вікна та внутрішнє оздоблення кімнат. Даних щодо постраждалих не надходило.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що у Деснянському районі виявили невеличкий уламок БпЛА на території дитячого садочка. У приміщенні закладу була розбита шибка. Інших ушкоджень та руйнувань немає. Постраждалих не виявили.

У Миколаївській ОВА повідомили, що російські війська атакували енергетичну інфраструктуру, внаслідок чого є знеструмлення абонентів. Енергетики вже заживили більшу частину споживачів, роботи тривають. Постраждалих немає.

Над Черкащиною знищили два ворожі БпЛА.

Над Сумщиною збили 5 “шахедів”.

Нагадаємо, що уночі 16 жовтня на Київщині через падіння уламків загорівся будинок. Про інші наслідки – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору