Квасоля з овочами на зиму – чудовий варіант смачного та корисного перекусу. Спробуйте приготувати.
Квасоля, мабуть, найпопулярніша бобова культура. З неї готують супи-пюре, паштети, котлети та всілякі салати, у тому числі й на зиму. До складу квасолі входять найважливіші вітаміни В1, В2, В6, Е, РР, цинк, мідь, калій, йод, залізо, магній. Її також можна законсервувати на зиму для смачного перекусу. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 900 г квасолі
- 2 кг помідорів
- 1 кг ріпчастої цибулі
- 1 кг солодкого перцю
- 1 кг моркви
- 1 склянку соняшникової олії
- 50 мл оцту
- 2 шт. лаврового листу
- 300 г цукру, сіль за смаком
Приготування:
- Квасолю промийте, залийте холодною водою і залиште на 3-4 години. Потім злийте воду, залийте свіжою та поставте на вогонь. Варіть до готовності, боби мають залишатися цілими.
- Моркву очистіть та натріть на тертці. Цибулю та солодкий перець наріжте кубиками. Помідори перетворіть на пюре за допомогою блендера.
- Обсмажте моркву. Окремо закип’ятіть томатну суміш разом з олією, сіллю та цукром. Варіть близько 10 хвилин.
- Додайте в сотейник з помідорами обсмажену моркву і тушкуйте 10-15 хвилин.
- Після цього викладіть до маси цибулю, перець і кип’ятіть на слабкому вогні 10 хвилин. Потім перекладіть квасолю та тушкуйте ще 25 хвилин. Під час готовки додайте лавровий лист та оцет.
- Готовий салат із квасолі з овочами розкладіть по стерилізованих банках і закатайте. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 15 банок по 0,5 л.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.