ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте квасолю з овочами на зиму

Квасоля з овочами на зиму – чудовий варіант смачного та корисного перекусу. Спробуйте приготувати. 

Квасоля, мабуть, найпопулярніша бобова культура. З неї готують супи-пюре, паштети, котлети та всілякі салати, у тому числі й на зиму. До складу квасолі входять найважливіші вітаміни В1, В2, В6, Е, РР, цинк, мідь, калій, йод, залізо, магній. Її також можна законсервувати на зиму для смачного перекусу. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 900 г квасолі
  • 2 кг помідорів
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 1 кг солодкого перцю
  • 1 кг моркви
  • 1 склянку соняшникової олії
  • 50 мл оцту
  • 2 шт. лаврового листу
  • 300 г цукру, сіль за смаком

Приготування:

  1. Квасолю промийте, залийте холодною водою і залиште на 3-4 години. Потім злийте воду, залийте свіжою та поставте на вогонь. Варіть до готовності, боби мають залишатися цілими.
  2. Моркву очистіть та натріть на тертці. Цибулю та солодкий перець наріжте кубиками. Помідори перетворіть на пюре за допомогою блендера.
  3. Обсмажте моркву. Окремо закип’ятіть томатну суміш разом з олією, сіллю та цукром. Варіть близько 10 хвилин.
  4. Додайте в сотейник з помідорами обсмажену моркву і тушкуйте 10-15 хвилин.
  5. Після цього викладіть до маси цибулю, перець і кип’ятіть на слабкому вогні 10 хвилин. Потім перекладіть квасолю та тушкуйте ще 25 хвилин. Під час готовки додайте лавровий лист та оцет.
  6. Готовий салат із квасолі з овочами розкладіть по стерилізованих банках і закатайте. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 15 банок по 0,5 л.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору