Гречана запіканка — швидка та корисна повноцінна страва. Спробуйте приготувати.
Гречана запіканка — ідеальне рішення, що робити із залишками продуктів або страв. Змішайте гречану кашу, гриби та ще декілька продуктів і отримаєте швидкий смачний обід або вечерю. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 300 г гречаної крупи
- 300 г печериць
- 300 г сметани
- 50 г твердого сиру
- 60 г вершкового масла
- 1 цибулина
- 1 помідор
- 1 яйце
- сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Гречку промийте, залийте 500 мл води, посоліть, доведіть до кипіння, додайте половину вершкового масла і варіть 15 хвилин на маленькому вогні.
- Цибулю очистьте, подрібніть. Гриби помийте, наріжте слайсами. Розігрійте сковороду з рештою вершкового масла та обсмажте цибулю і гриби до рум’яності. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
- Збийте яйце зі сметаною і посоліть. Помідор помийте, обсушіть і наріжте тоненькими кружальцями.
- Форму змастіть олією, викладіть половину гречаної каші, зверху — шар грибів із цибулею і накрийте його другою половиною каші.
- Залийте яєчно-сметанною масою і посипте тертим сиром. Зверху покладіть кружальця помідорів.
- Запікайте при 180°C 20 хвилин до зарум’янення сиру.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.