Класичний курячий бульйон – смачно та корисно. Спробуйте приготувати.
Наваристий домашній курячий бульйон – це смак з дитинства. Тому щоб бульйон вийшов прозорим, важливо дотриматися кількох моментів: зменшуйте вогонь одразу після першого закипання води, ретельно знімайте всю піну, щоб підніметься на поверхню та не дозволяйте бульйону активно кипіти. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 1 курка
- 3 л. води
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 2 лаврових листки
- дрібка солі
- дрібка чорного меленого перцю
Приготування:
- Курку покладіть в каструлю, залийте водою – вода має повністю покрити її.
- Посоліть і готуйте на повільному вогні 1,5 години.
- Додайте моркву, нарізану на кілька частин, цибулю – цілу або розрізану навпіл, перець та лавровий лист. Варіть ще 1,5 години.
- З готового бульйону дістаньте всі інгредієнти, а сам бульйон процідіть через марлю. Курку та овочі також можна використовувати в інших стравах.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.