ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте мариновану скумбрію

Маринована скумбрія – смачна рибка по-домашньому. Спробуйте приготувати.

Домашня маринована скумбрія – чудова закуска, яка підходить як для святкових застіль, так і для повсякденних обідів. Рибу можна маринувати різними способами: у маринаді, в оцті, в олії, зі спеціями, з цибулею та овочами. Інформатор розповідає рецепт із цукром і спеціями, який ідеально підходить для тих, хто хоче ніжну рибку з багатим смаком.

Інгредієнти: 

  • 2 скумбрії
  • 1 цибулина
  • пів лимона
  • 40 мл олії

Для маринаду:

  • 1 л води
  • 2 лаврові листи
  • 1 ч. л. зернистої гірчиці
  • 6 горошин чорного перцю
  • 0,5 ч. л. коріандру
  • 20 г цукру
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Скумбрію почистьте в підмороженому вигляді. Видаліть голову, хвіст і плавці. Протріть зверху і всередині паперовими серветками. Всередині обов’язково зніміть чорну плівку.
  2. Наріжте підготовлену рибу шматочками шириною 2-2,5 см і викладіть їх у пластиковий або будь-який інший контейнер.
  3. У каструлю викладіть сіль, спеції і приправи та налийте воду. Перемішуючи, доведіть воду до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте маринаду охолонути.
  4. Залийте маринадом скумбрію, закрийте кришкою і поставте в холодильник на добу.
  5. Дістаньте рибу з маринаду і подавайте, прикрасивши лимоном та кільцями цибулі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору