Маринована скумбрія – смачна рибка по-домашньому. Спробуйте приготувати.
Домашня маринована скумбрія – чудова закуска, яка підходить як для святкових застіль, так і для повсякденних обідів. Рибу можна маринувати різними способами: у маринаді, в оцті, в олії, зі спеціями, з цибулею та овочами. Інформатор розповідає рецепт із цукром і спеціями, який ідеально підходить для тих, хто хоче ніжну рибку з багатим смаком.
Інгредієнти:
- 2 скумбрії
- 1 цибулина
- пів лимона
- 40 мл олії
Для маринаду:
- 1 л води
- 2 лаврові листи
- 1 ч. л. зернистої гірчиці
- 6 горошин чорного перцю
- 0,5 ч. л. коріандру
- 20 г цукру
- дрібка солі
Приготування:
- Скумбрію почистьте в підмороженому вигляді. Видаліть голову, хвіст і плавці. Протріть зверху і всередині паперовими серветками. Всередині обов’язково зніміть чорну плівку.
- Наріжте підготовлену рибу шматочками шириною 2-2,5 см і викладіть їх у пластиковий або будь-який інший контейнер.
- У каструлю викладіть сіль, спеції і приправи та налийте воду. Перемішуючи, доведіть воду до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте маринаду охолонути.
- Залийте маринадом скумбрію, закрийте кришкою і поставте в холодильник на добу.
- Дістаньте рибу з маринаду і подавайте, прикрасивши лимоном та кільцями цибулі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.