ГРОШІ

Зимовий базар у Переяславі: людей мало, хоча нарешті з’явилось сало

Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.

1 грудня на недільних торгах у Переяславі було так само, як і минулого тижня, мало продавців та покупців. З овочів навезли багато капусти – по 18-80 гривень за кіло. Огірків майже не було, а редиска в основному була невеличких розмірів. Сезон мандарин та хурми продовжується – продавали по 70-80 гривень за кіло. На рядах з молочною продукцією, як завжди, черги покупців, а ціни на кисломолочний сир стартують від 140 гривень за кіло. Поміж рядів з овочами можна було знайти декілька прилавків із домашніми яйцями по 50 гривень за 10 штук. Асортимент та ціни на рибну продукцію незмінні. Господиня продавала багато зелені, зокрема пучок шпинату, зеленої цибулі або кропу коштували по 20 гривень. Також жінка продає власноруч квашену капусту по 80 гривень за кілограм та моркву по-корейські по 100 гривень за кіло. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.

Господиня торгує зеленню та власноруч квашеною капустою

Цього тижня у м’ясному павільйоні досі триває карантин через спалах африканської чуми на Переяславщині. Однак вже є дві “точки з салом” поміж рядів з овочами та фруктами. Людей зібралося чимало, та й покупців достатньо. Ціни на сало коливаються від 180 до 280 гривень за кіло. Ціни на курятину та яловичину такі:

  • Тушка бройлера (1 кг) – 130-150
  • Грудка бройлера на кисті (1 кг) – 160-180
  • Крила куриці (1 кг) – 130
  • Філе бройлера (1 кг) – 170-180
  • Стегно бройлера (1 кг) – 150
  • Лапки курячі (1 кг) – 30
  • Жир курячий (1 кг) – 50
  • Тушка качки (1 кг) – 160
  • Тушка кроля (1 кг) – 200
  • Серце яловиче (1 кг) – 180
  • Ошийок яловичий (1 кг) – 350
  • Печінка яловича (1 кг) – 400
  • Легені яловичі (1 кг) – 100
  • Ребра яловичі (1 кг) – 180
  • Ніжки яловичі (1 кг) – 150-200
  • Биток яловичий (1 кг) – 300-330
  • Лопатка яловича (1 кг) – 300-330

Ціни на сало коливаються від 180 до 280 гривень за кіло

Тушка кролика коштує 200 гривень за кіло

Цього тижня огірків було зовсім важко знайти, а помідори здебільшого привезені. Одна з господинь продавала домашні рожеві помідори – по 100 гривень за кілограм. Також активно скуповували капусту, ціни коливаються від 18 до 50 гривень. Інше коштує так:

  • Морква (1 кг) – 15-30
  • Картопля (1 кг) – 27-40
  • Цибуля (1 кг) – 25-30
  • Часник (1 кг) – 150-270
  • Перець (1 кг) – 30-80
  • Селера (1 кг) – 70
  • Броколі (1 кг) – 85-111
  • Баклажани (1 кг) – 30-50
  • Буряк (1 кг) – 20-30
  • Авокадо (1 кг) – 45-75

Активно скуповували капусту, ціни коливаються від 18 до 50 гривень

Одна з господинь продавала домашні рожеві помідори – по 100 гривень за кілограм

Домашніх фруктів небагато, тож цього тижня переяславці радували себе “екзотичними”. Можна було придбати апельсини по 72 гривні за кіло та ківі по 80-100 гривень за кіло. Ціни на інші фрукти зараз такі:

  • Банан (1 кг) – 45-65
  • Яблука (1 кг) – 30-45
  • Лимон (1 кг) – 67
  • Слива (1 кг) – 60
  • Виноград (1 кг) – 70-150
  • Хурма (1 кг) – 75
  • Гранат (1 кг) – 90
  • Мандарини (1 кг) – 80
  • Груши (1 кг) – 50-120

Можна було придбати апельсини по 72 гривні за кіло

Ціни на ківі коливаються від 80 до 100 гривень за кіло

На рядах з молочною продукцією людей було достатньо. Продавали кисломолочний сир – цього тижня можна було знайти по 160 гривень за кіло. Сметана коштує 120-150 гривень за літр. У фургончику поруч по акції продавали масло – по 450 гривень за кіло. На інше ціни такі:

  • Молоко пряжене (1,5 л) – 70-80
  • Молоко (1,5 л) – 45-50
  • Вершки (1 л) – 250
  • Сир кисломолочний (1 кг) – 140-170
  • Сир знежирений – 120
  • Твердий сир (1 кг) – 255
  • Бринза (1 кг) – 200
  • Масло (1 кг) – 300-450
  • Яйця (10 шт..) – 50-80
  • Яйця перпелині (20 шт.) – 50
  • Олія сиродавлена (1 л) – 70

Продавали кисломолочний сир – цього тижня можна було знайти по 160 гривень за кіло

Новинок на рядах з рибною продукцією на сьогоднішньому базарі не знайти, та й ціни не змінились. Тушка форелі без голови коштує 650 гривень за кілограм. Також чимало людей купляло шматочки лосося по 660 гривень за кіло. Інше коштує так:

  • Мінтай (1 кг) – 145
  • Матіас (1 кг) – 185
  • Тілапія (1 кг) – 260
  • Камбала (1 кг) – 230
  • Філе сома (1 кг) – 160
  • Судак (1 кг) – 140
  • Копчена скумбрія (1 кг) – 190-300
  • Карась (1 кг) – 50-55
  • Лящ (1 кг) – 50-55
  • Скумбрія (1 кг) – 180-190
  • Мойва (1 кг) – 75-125
  • Окунь (1 кг) – 250
  • Амур (1 кг) – 250
  • Хек (1 кг) – 150-160
  • Хребти лосося (1 кг) – 115
  • Коропи (1 кг) – 100-150
  • Товстолоби (1 кг) – 190-200
  • Дрібна риба “котяча радість” – 40-50

Тушка форелі без голови коштує 650 гривень за кілограм

Нагадаємо, що із 1 грудня запустили програму”Зимова єПідтримка”. Як отримати “тисячу Зеленського” – тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору