Цвітну капусту можна смачно запекти із соусом бешамель та сиром. Як це зробити?
Цвітна капуста під соусом бешамель та сиром – це справжня кулінарна насолода для гурманів. Після того, як капуста зварена до ніжної м’якості, її поливають кремовим соусом бешамель. Потім страву посипають тертим сиром, що тане, утворюючи смачну золотисту скоринку. Інформатор, посилаючись на видання Shuba, розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 400 г цвітної капусти
- 20 г сметани 20%
- 50 г твердого сиру
- зубчик часнику
- сіль – за смаком
Для соусу:
- 20 г вершкового масла 73%
- 20 г пшеничного борошна
- 1 склянка молока 2,5%
- сіль та чорний перець – за смаком
Приготування:
- Цвітну капусту розберіть на суцвіття, покладіть у киплячу підсолену воду і варіть 4 хвилини. Потім відкиньте на друшляк.
- Для соусу у сковороді розтопіть масло, додайте борошно й обсмажте на маленькому вогні.
- Влийте у сковороду половину молока і добре перемішайте. Влийте решту молока, посоліть, поперчіть і знову перемішайте.
- Варену капусту викладіть у форму для запікання і полийте приготовленим соусом.
- Натріть сир, подрібніть часник, додайте сметану і перемішайте. Викладіть цю суміш зверху на капусту.
- Запікайте при температурі 200°C 10 хвилин.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.