ГРОШІ

На недільних торгах у Переяславі поменшало домашніх овочів та фруктів, з’явились новорічні прикраси

Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.

8 грудня на базарі у Переяславі погода була хмарною, а прилавків з домашніми овочами стало ще менше. Хоча можна було знайти дві “точки” з огірками по 130-140 гривень за кіло, також навезли чимало капусти по 18-50 гривень за кіло. З фруктів скуповували яблука різних сортів по 30-45 гривень за кіло. Ціни на кисломолочний сир незмінні – в основному по 170 гривень за кіло. На рядах з рибною продукцією з’явились креветки по 400 гривень за кіло. Продавчиня з м’ясного павільйону повідомила, що вже з наступного тижня продаватимуть свинину. Також цього тижня жіночки продавали новорічні прикраси, наприклад, великі зірочки або ялинки з дощику по 20 гривень. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.

Цього тижня жіночки продавали новорічні прикраси, наприклад, великі зірочки або ялинки з дощику по 20 гривень

Продавчиня із м’ясного павільйону повідомила, що вже з наступного тижня почнуть продавати свинину. Цього тижня можна було придбати телячий хвіст по 170 гривень за кіло, а телячий язик та печінка коштували 400 гривень за кіло. Для приготування супу пропонували набір із курячих ший по 80 гривень за кіло. Ціни на інші продукти такі:

  • Тушка бройлера (1 кг) – 130-150
  • Грудка бройлера на кістці (1 кг) – 160-180
  • Крила куриці (1 кг) – 130
  • Філе бройлера без кістки (1 кг) – 180-190
  • Філе бройлера на кістці (1 кг) – 160
  • Стегно бройлера (1 кг) – 150
  • Лапки курячі (1 кг) – 30
  • Жир курячий (1 кг) – 50
  • Тушка качки (1 кг) – 160
  • Тушка кроля (1 кг) – 200
  • Серце теляче (1 кг) – 180
  • Ошийок телячий (1 кг) – 350
  • Легені телячі (1 кг) – 100
  • Ребра телячі (1 кг) – 180
  • Ніжки телячі (1 кг) – 150-200
  • Биток телячий (1 кг) – 300-330
  • Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
  • Сало свиняче (1 кг) – 180-280

Цього тижня можна було придбати телячий хвіст по 170 гривень за кіло

Сало коштує 180-280 гривень за кіло

Для приготування супу пропонували набір із курячих ший по 80 гривень за кіло

На овочевих рядах було лише дві “точки”, де продавали огірки, в середньому ціни 130-140 гривень за кіло. Одна з господинь пропонувала гіркий перець – по 70 гривень за кілограм. Найбільші черги були біля фургончику, хоча там ціни дорожче, наприклад, броколі коштують 140 гривень за кіло. Інше коштує так:

  • Морква (1 кг) – 15-30
  • Картопля (1 кг) – 27-40
  • Цибуля (1 кг) – 25-30
  • Часник (1 кг) – 150-270
  • Перець (1 кг) – 30-80
  • Селера (1 кг) – 70
  • Баклажани (1 кг) – 30-50
  • Буряк (1 кг) – 20-30
  • Авокадо (1 кг) – 45-75
  • Капуста (1 кг) – 18-50

На овочевих рядах було лише дві “точки”, де продавали огірки, в середньому ціни 130-140 гривень за кіло

Одна з господинь пропонувала гіркий перець – по 70 гривень за кілограм

Цього тижня навезли багато яблук, ціни в основному – 30-45 гривень за кіло. Також можна було придбати гранат по 90-95 гривень за кілограм. Ціни на інші фрукти зараз такі:

  • Банан (1 кг) – 45-65
  • Яблука (1 кг) – 30-45
  • Лимон (1 кг) – 67
  • Слива (1 кг) – 60
  • Виноград (1 кг) – 70-150
  • Хурма (1 кг) – 75-80
  • Мандарини (1 кг) – 80
  • Груши (1 кг) – 50-120

Цього тижня навезли багато яблук, ціни в основному – 30-45 гривень за кіло

Фургончик з овочами та фруктами

Хоч між прилавками з овочами та фруктами пустувало, але на рядах з молочними продукціями людей було чимало, як завжди, не протиснутись. Продавали бринзу по 200 гривень за кіло та вершки по 250 гривень за літр. На інше ціни такі:

  • Сметана (1 л) – 120-150
  • Молоко пряжене (1,5 л) – 70-80
  • Молоко (1,5 л) – 45-50
  • Сир кисломолочний (1 кг) – 150-170
  • Сир знежирений – 120
  • Твердий сир (1 кг) – 255
  • Масло (1 кг) – 300-450
  • Яйця (10 шт.) – 50-80
  • Яйця перпелині (20 шт.) – 50
  • Олія сиродавлена (1 л) – 70

Кисломолочний сир коштує 140-170 гривень за кіло

На сьогоднішньому базарі на рядах з рибною продукцією з’явились великі креветки по 400 гривень за кіло. Також продавали салаку по 75 та 80 гривень за кіло. Інше коштує так:

  • Мінтай (1 кг) – 145
  • Матіас (1 кг) – 185
  • Тілапія (1 кг) – 260
  • Камбала (1 кг) – 230
  • Філе сома (1 кг) – 160
  • Тушка форелі без голови (1 кг) – 650
  • Шматочки лосося (1 кг) – 660
  • Судак (1 кг) – 140
  • Копчена скумбрія (1 кг) – 190-300
  • Карась (1 кг) – 50-55
  • Лящ (1 кг) – 50-55
  • Скумбрія (1 кг) – 180-190
  • Мойва (1 кг) – 75-125
  • Окунь (1 кг) – 250
  • Амур (1 кг) – 250
  • Хек (1 кг) – 150-160
  • Хребти лосося (1 кг) – 115
  • Коропи (1 кг) – 100-150
  • Товстолоби (1 кг) – 190-200
  • Дрібна риба “котяча радість” – 40-50

На рядах з рибною продукцією з’явились великі креветки по 400 гривень за кіло

Нагадаємо, що 7 грудня у Переяславі з річки Альта прибрали майже всі бетонні плити. Деталі – тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору