Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте печиво “Кучукай”

Печиво “Кучукай” – чудовий варіант для різдвяного столу. Спробуйте приготувати. 

Різдво – найдивовижніше та найсвітліше свято року, період подарунків, веселощів і ласощів, коли вся родина збирається за святковим столом. У Святвечір можна приготувати “Кучукай” – невеличке литовське печиво з маком, що зазвичай подається з маковим або коров’ячим молоком. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Розчиніть дріжджі у невеликій кількості теплої води і цукру.
  2. Просійте у велику миску 2/3 борошна. Зробіть поглиблення. Влийте в ямку розчинені дріжджі.
  3. Присипте тісто дрібкою борошна і поставте на 30-40 хвилин в тепле місце.
  4. Додайте решту борошна, цукру, води, олію, мак та сіль. Добре вимісіть тісто впродовж 15-20 хвилин, поки воно не стане гладеньким. Залиште тісто в теплому місці на 1-1.5 години.
  5. Скачайте з тіста тонкі мотузки товщиною з палець. Наріжте на шматочки близько 1,5 см.
  6. Розкладіть печиво на деко, змащеному маслом і присипаному борошном. Накрийте чистим рушником і залиште на 15-20 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  7. Випікайте печиво 15-20 хвилин до золотистого кольору.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.