Печиво “Кучукай” – чудовий варіант для різдвяного столу. Спробуйте приготувати.
Різдво – найдивовижніше та найсвітліше свято року, період подарунків, веселощів і ласощів, коли вся родина збирається за святковим столом. У Святвечір можна приготувати “Кучукай” – невеличке литовське печиво з маком, що зазвичай подається з маковим або коров’ячим молоком. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 100 г цукру
- 20 г пресованих дріжджів
- 120 мл води
- 80 мл олії
- 30 г маку
- сіль 1/2 ч. л.
Приготування:
- Розчиніть дріжджі у невеликій кількості теплої води і цукру.
- Просійте у велику миску 2/3 борошна. Зробіть поглиблення. Влийте в ямку розчинені дріжджі.
- Присипте тісто дрібкою борошна і поставте на 30-40 хвилин в тепле місце.
- Додайте решту борошна, цукру, води, олію, мак та сіль. Добре вимісіть тісто впродовж 15-20 хвилин, поки воно не стане гладеньким. Залиште тісто в теплому місці на 1-1.5 години.
- Скачайте з тіста тонкі мотузки товщиною з палець. Наріжте на шматочки близько 1,5 см.
- Розкладіть печиво на деко, змащеному маслом і присипаному борошном. Накрийте чистим рушником і залиште на 15-20 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Випікайте печиво 15-20 хвилин до золотистого кольору.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.