Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
15 грудня на базарі у Переяславі було морозно, спочатку здалося, що людей ще поменшало, як виявилось, всі пішли до м’ясного павільйону. Заборона на продаж свинини закінчилась, тому цього тижня можна було придбати довгоочікуваного м’яса, яке в середньому коштує 200 гривень за кіло. Ціни на сало коливаються від 180 до 250 гривень за кіло. На рядах з овочами можна було придбати моркву по 40 гривень за кіло та капусту по 18-50 гривень за кіло. З фруктів знову навезли яблук різних сортів по 25-45 гривень за кіло та мандарин по 65-85 гривень за кіло. На рядах з молочною та рибною продукцією все без змін, однак стало трішки менше покупців. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.
Цього тижня у м’ясному павільйоні закінчився карантин, зібралися величезні натовпи людей, які прийшли купити довгоочікувану свинину. Сало в середньому коштує 200 гривень за кіло, свинний биток можна придбати по 180-250 гривень за кіло. Також пропонували ребра та лопатки по 180-200 гривень за кіло. Продавчиня курятини поділились, що ціни не змінювала, та й покупців менше не стало. Ціни на іншу м’ясну продукцію такі:
- Тушка бройлера (1 кг) – 130-150
- Грудка бройлера на кістці (1 кг) – 160-180
- Крила куриці (1 кг) – 130
- Філе бройлера без кістки (1 кг) – 180-190
- Філе бройлера на кістці (1 кг) – 160
- Стегно бройлера (1 кг) – 150
- Лапки курячі (1 кг) – 30
- Жир курячий (1 кг) – 50
- Тушка качки (1 кг) – 160
- Тушка кроля (1 кг) – 200
- Серце теляче (1 кг) – 180
- Ошийок телячий (1 кг) – 350
- Легені телячі (1 кг) – 100
- Ребра телячі (1 кг) – 180
- Ніжки телячі (1 кг) – 150-200
- Биток телячий (1 кг) – 300-330
- Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
- Хвіст телячий (1 кг) – 170
- Язик телячий (1 кг) – 400
- Печінка теляча (1 кг) – 400
- Сало свинне (1 кг) – 180-280
- Голова свині (1 кг) – 50
- Підчеревина свинна (1 кг) – 200-250
- Печінка свинна (1 кг) – 50
- Ніжки свинні (1 кг) – 70-100
Продавців овочів біля місцевого супермаркету було мало, а от поруч з м’ясним павільйоном стояло декілька палаток. Можна було придбати моркву та картоплю великих розмірів по 40 гривень за кіло. Будь-який пучок зелені продавали по 20 гривень. Інше коштує так:
- Морква (1 кг) – 15-40
- Картопля (1 кг) – 27-40
- Цибуля (1 кг) – 25-30
- Часник (1 кг) – 150-270
- Перець (1 кг) – 30-80
- Селера (1 кг) – 70
- Буряк (1 кг) – 20-30
- Авокадо (1 кг) – 45-75
- Капуста (1 кг) – 18-50
Як і минулого базару, найбільші черги збирають яблука. Чоловік продавав чимало різних сортів солодких та кисло-солодких яблук, наприклад, “айдаред” коштував 25 гривень за кіло, а “лігольд” – 27 гривень за кіло. Також у нього можна було придбати мандарини з Греції або Іспанії по 85 гривень за кіло. Ціни на інші фрукти зараз такі:
- Банан (1 кг) – 40-65
- Яблука (1 кг) – 25-45
- Лимон (1 кг) – 67
- Виноград (1 кг) – 70-150
- Хурма (1 кг) – 75-85
- Мандарини (1 кг) – 65-85
- Груши (1 кг) – 50-120
- Гранат (1 кг) – 90-100
- Апельсин (1 кг) – 50
На рядах з молочною продукцією було людно, підвищення цін не сильно вплинуло на кількість покупців. Ціни на кисломолочний сир коливаються від 150 до 170 гривень за кіло. Продавчиня пропонувала масло по 400 гривень за кіло та молоко по 50 гривень за 1,5 літра. На інше ціни такі:
- Сметана (1 л) – 120-150
- Молоко пряжене (1,5 л) – 70-80
- Сир знежирений – 120
- Твердий сир (1 кг) – 255
- Масло (1 кг) – 350-450
- Бринза (1 кг) – 200-250
- Вершки (1 л) – 250-300
- Яйця (10 шт.) – 50-80
- Яйця перпелині (20 шт.) – 50
- Олія сиродавлена (1 л) – 70
Цього тижня біля прилавків з рибною продукцією було трішки менше людей, мабуть, всі зраділи поверненню свинини. Однак, купували мойву по 75-125 гривень за кіло залежно від розміру. Інше коштує так:
- Мінтай (1 кг) – 145
- Матіас (1 кг) – 185
- Тілапія (1 кг) – 260
- Камбала (1 кг) – 230
- Філе сома (1 кг) – 160
- Тушка форелі без голови (1 кг) – 650
- Шматочки лосося (1 кг) – 660
- Судак (1 кг) – 140
- Копчена скумбрія (1 кг) – 190-300
- Карась (1 кг) – 50-55
- Лящ (1 кг) – 50-55
- Скумбрія (1 кг) – 180-190
- Мойва (1 кг) – 75-125
- Окунь (1 кг) – 250
- Амур (1 кг) – 250
- Хек (1 кг) – 150-160
- Хребти лосося (1 кг) – 115
- Коропи (1 кг) – 100-150
- Товстолоби (1 кг) – 190-200
- Салака (1 кг) – 75-80
- Креветки (1 кг) – 400
- Дрібна риба “котяча радість” – 40-50
Нагадаємо, що 13 грудня на Переяславщині у житловому будинку сталося задимлення біля печі. Деталі – тут.
Дарія Сухотенко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.