Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: як приготувати курячий холодець без желатину

Курячий холодець – це страва, що стала символом святкових зібрань у багатьох домівках. Спробуйте приготувати.

Курячий холодець без желатину – це варіант страви, що зберігає всі корисні властивості колагену, який виділяється з курячого м’яса під час тривалого варіння. Такий холодець не тільки корисний для суглобів і шкіри, а й багатий на білки та мікроелементи. Він ідеально підходить для тих, хто бажає приготувати натуральну страву без штучних добавок, але все одно отримати смачний і поживний результат для святкового столу. Посилаючись на видання ShubaІнформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • жовта ріпчаста цибулина
  • морквина
  • корінь петрушки
  • 4 зубчики часнику
  • лавровий лист
  • 6 горошинок чорного перцю
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Покладіть у велику каструлю з водою курячі ніжки та крильця.
  2. Варіть на сильному вогні до кипіння. Потім зніміть піну.
  3. Почистьте цибулю, моркву та корінь петрушки. Обсмажуйте інгрідієнти на сухій розжареній сковороді протягом трьох хвилин.
  4. Додайте овочі до каструлі з курятиною. Зменшіть вогонь та варіть під кришкою протягом чотирьох годин.
  5. Вийміть з бульйону курячі ніжки, крильця та овочі. Бульйон процідіть через сито в окрему каструлю.
  6. Дрібно наріжте курячу м’якоть разом зі шкірою. Перекладіть у глибокі тарілки, в яких буде застигати холодець.
  7. Наріжте зубчики часнику тонкими пластинками, потім дрібно порубайте та додайте в миску до м’яса.
  8. Розлийте бульйон у глибокі тарілки з м’ясом.
  9. Поставте курячий холодець у холодильник до повного застигання.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.