Запечений хек – страва, яка багата на корисні та поживні речовини. Спробуйте приготувати.
Регулярне вживання хека покращує роботу серцево-судинної системи. Ця риба сприяє виведенню канцерогенів з організму. Хек багатий на омегу-3, що допомагає нормалізувати роботу щитоподібної залози, сприяє прискоренню росту волосся. Також страви з хека корисні для людей із цукровим діабетом. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 3 шт. хека
- 150 г борошна
- 2 морквини
- 3 цибулини
- 100 мл олії
- 300 мл води
- 2 ст. л. солодкого соусу чилі
Приготування:
- Хек розморозьте, відріжте плавники та очистіть від нутрощів. Поріжте на порційні шматочки шириною приблизно в 2 см та посоліть.
- Обпаніруйте рибу в борошні та обсмажте на олії, на сильному вогні до рум’яності з обох боків.
- Почистіть моркву і цибулю. Моркву натріть на грубій тертці, цибулю поріжте півкільцями.
- Цибулю обсмажте кілька хвилин, додайте до неї моркву та обсмажте ще 5 хвилин. Додайте солодкий соус чилі, 1 ч. л. солі та налийте воду. Тушкуйте 7-10 хвилин.
- Викладіть у форму для запікання шар моркви з цибулею, потім шар риби і знову шар моркви з цибулею.
- Поставте в розігріту до 180 градусів духовку та запікайте близько 30-35 хвилин.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.