Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: запечіть хек у духовці

Запечений хек – страва, яка багата на корисні та поживні речовини. Спробуйте приготувати.

Регулярне вживання хека покращує роботу серцево-судинної системи. Ця риба сприяє виведенню канцерогенів з організму. Хек багатий на омегу-3, що допомагає нормалізувати роботу щитоподібної залози, сприяє прискоренню росту волосся. Також страви з хека корисні для людей із цукровим діабетом. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти: 

Приготування:

  1. Хек розморозьте, відріжте плавники та очистіть від нутрощів. Поріжте на порційні шматочки шириною приблизно в 2 см та посоліть.
  2. Обпаніруйте рибу в борошні та обсмажте на олії, на сильному вогні до рум’яності з обох боків.
  3. Почистіть моркву і цибулю. Моркву натріть на грубій тертці, цибулю поріжте півкільцями.
  4. Цибулю обсмажте кілька хвилин, додайте до неї моркву та обсмажте ще 5 хвилин. Додайте солодкий соус чилі, 1 ч. л. солі та налийте воду. Тушкуйте 7-10 хвилин.
  5. Викладіть у форму для запікання шар моркви з цибулею, потім шар риби і знову шар моркви з цибулею.
  6. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку та запікайте близько 30-35 хвилин.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.