ГРОШІ

На недільних торгах у Переяславі скуповувались для різдвяного столу: які ціни на продукти

Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.

22 грудня на базарі у Переяславі активно велися торги, та й людей побільшало, хоча асортимент залишився той самий. З овочів купували картоплю в середньому по 30 гривень за кіло, а огірків не було зовсім. У фургончику з оптовими продуктами продавали екзотичні фрукти, наприклад, ананас по 110 гривень за кіло. На рядах молочною продукцією без змін, а в рибному асортименті з’явились кальмари по 280 гривень за кіло. Подружжя продавало домашню м’ясну продукцію – ковбаса коштувала від 200 до 250 гривень за кіло. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.

Цього тижня м’ясний асортимент поповнився – подружжя продавало домашню продукцію. У них можна було придбати ковбасу по 200-250 гривень за кіло, кров’янку по 130 гривень за кіло та зельц по 160 гривень за кіло. Ціни на інше такі:

  • Тушка бройлера (1 кг) – 130-150
  • Грудка бройлера на кістці (1 кг) – 160-180
  • Крила куриці (1 кг) – 130
  • Філе бройлера без кістки (1 кг) – 180-190
  • Філе бройлера на кістці (1 кг) – 160
  • Стегно бройлера (1 кг) – 150
  • Лапки курячі (1 кг) – 30
  • Жир курячий (1 кг) – 50
  • Тушка качки (1 кг) – 160
  • Тушка кроля (1 кг) – 200
  • Серце теляче (1 кг) – 180
  • Ошийок телячий (1 кг) – 350
  • Легені телячі (1 кг) – 100
  • Ребра телячі (1 кг) – 180
  • Ніжки телячі (1 кг) – 150-200
  • Биток телячий (1 кг) – 300-330
  • Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
  • Хвіст телячий (1 кг) – 170
  • Язик телячий (1 кг) – 400
  • Печінка теляча (1 кг) – 400
  • Сало свинне (1 кг) – 180-280
  • Биток свинний (1 кг) – 180-250
  • Ребра свинні (1 кг) – 180-200
  • Лопатка свинна (1 кг) – 180-200
  • Голова свині (1 кг) – 50
  • Підчеревина свинна (1 кг) – 200-250
  • Печінка свинна (1 кг) – 50
  • Ніжки свинні (1 кг) – 70-100

Сало коштувало 150 гривень за кіло

Подружжя продавало домашню ковбасу по 200-250 гривень за кіло

На сьогоднішньому базарі було декілька продавців картоплі – в середньому продавали по 27-40 гривень за кіло. Цибуля та буряк продавали в одну ціну – по 20-30 гривень за кіло. Також було трохи редиски по 45 гривень за кіло. Загалом ціни та асортимент не змінились. Інше коштує так:

  • Морква (1 кг) – 15-40
  • Картопля (1 кг) – 27-40
  • Часник (1 кг) – 150-270
  • Перець (1 кг) – 30-80
  • Селера (1 кг) – 70
  • Авокадо (1 кг) – 45-75
  • Капуста (1 кг) – 18-50

Редиска коштує 45 гривень за кіло

Буряк коштує 20-30 гривень за кіло

З фруктів активно купували мандарини, можна було знайти по 60 гривень за кіло. У фургончику з оптовим товаром продавали ананаси по 110 гривеь за кіло. Також було багато груш – в середньому по 55-110 гривень залежно від розміру. Ціни на інші фрукти зараз такі:

  • Банан (1 кг) – 40-65
  • Яблука (1 кг) – 25-45
  • Лимон (1 кг) – 67
  • Виноград (1 кг) – 70-150
  • Хурма (1 кг) – 60-85
  • Мандарини (1 кг) – 60-85
  • Груши (1 кг) – 55-110
  • Гранат (1 кг) – 110
  • Апельсин (1 кг) – 50

Ананаси продавали по 110 гривень за кіло

Ціни на груши коливаються від 55 до 110 гривень за кіло

На рядах з молочною продукцією побільшало продавців та покупців. Ціни на яйця коливаються від 60 до 80 гривень за 10 штук. Перепелині яйця коштують 50 гривень за 20 штук. На інше ціни такі:

  • Сир кисломолочний (1 кг) – 150-170
  • Сметана (1 л) – 120-150
  • Молоко пряжене (1,5 л) – 70-80
  • Сир знежирений – 120
  • Твердий сир (1 кг) – 255
  • Масло (1 кг) – 350-450
  • Бринза (1 кг) – 200-250
  • Вершки (1 л) – 250-300
  • Олія сиродавлена (1 л) – 70

Ціни на сметану та молоко незмінні

На молочни рядах побільшало продавців та покупців

На прилавках з рибною продукцією з’явились кальмари, їх продавали по 280 гривень за кіло. Нарізку форелі у вакуумованій упаковці продавали по 570 гривень за кіло. З копченої продукції можна було придбати плотву по 400 гривень за кіло та ляща по 250 гривень за кіло. Інше коштує так:

  • Мінтай (1 кг) – 145
  • Матіас (1 кг) – 185
  • Тілапія (1 кг) – 260
  • Камбала (1 кг) – 230
  • Філе сома (1 кг) – 160
  • Тушка форелі без голови (1 кг) – 650
  • Шматочки лосося (1 кг) – 670
  • Судак (1 кг) – 140
  • Копчена скумбрія (1 кг) – 190-300
  • Карась (1 кг) – 50-55
  • Лящ (1 кг) – 50-55
  • Скумбрія (1 кг) – 180-190
  • Мойва (1 кг) – 75-125
  • Окунь (1 кг) – 250
  • Амур (1 кг) – 250
  • Хек (1 кг) – 155-160
  • Хребти лосося (1 кг) – 115
  • Коропи (1 кг) – 100-150
  • Товстолоби (1 кг) – 190-200
  • Салака (1 кг) – 75-80
  • Креветки (1 кг) – 400
  • Дрібна риба “котяча радість” – 40-50

Кальмари продавалипо 280 гривень за кіло

Нагадаємо, що 21 грудня на Переяславщині у житловому будинку сталося задимлення, горіло ліжко. Деталі – тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору