Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
22 грудня на базарі у Переяславі активно велися торги, та й людей побільшало, хоча асортимент залишився той самий. З овочів купували картоплю в середньому по 30 гривень за кіло, а огірків не було зовсім. У фургончику з оптовими продуктами продавали екзотичні фрукти, наприклад, ананас по 110 гривень за кіло. На рядах молочною продукцією без змін, а в рибному асортименті з’явились кальмари по 280 гривень за кіло. Подружжя продавало домашню м’ясну продукцію – ковбаса коштувала від 200 до 250 гривень за кіло. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.
Цього тижня м’ясний асортимент поповнився – подружжя продавало домашню продукцію. У них можна було придбати ковбасу по 200-250 гривень за кіло, кров’янку по 130 гривень за кіло та зельц по 160 гривень за кіло. Ціни на інше такі:
- Тушка бройлера (1 кг) – 130-150
- Грудка бройлера на кістці (1 кг) – 160-180
- Крила куриці (1 кг) – 130
- Філе бройлера без кістки (1 кг) – 180-190
- Філе бройлера на кістці (1 кг) – 160
- Стегно бройлера (1 кг) – 150
- Лапки курячі (1 кг) – 30
- Жир курячий (1 кг) – 50
- Тушка качки (1 кг) – 160
- Тушка кроля (1 кг) – 200
- Серце теляче (1 кг) – 180
- Ошийок телячий (1 кг) – 350
- Легені телячі (1 кг) – 100
- Ребра телячі (1 кг) – 180
- Ніжки телячі (1 кг) – 150-200
- Биток телячий (1 кг) – 300-330
- Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
- Хвіст телячий (1 кг) – 170
- Язик телячий (1 кг) – 400
- Печінка теляча (1 кг) – 400
- Сало свинне (1 кг) – 180-280
- Биток свинний (1 кг) – 180-250
- Ребра свинні (1 кг) – 180-200
- Лопатка свинна (1 кг) – 180-200
- Голова свині (1 кг) – 50
- Підчеревина свинна (1 кг) – 200-250
- Печінка свинна (1 кг) – 50
- Ніжки свинні (1 кг) – 70-100
На сьогоднішньому базарі було декілька продавців картоплі – в середньому продавали по 27-40 гривень за кіло. Цибуля та буряк продавали в одну ціну – по 20-30 гривень за кіло. Також було трохи редиски по 45 гривень за кіло. Загалом ціни та асортимент не змінились. Інше коштує так:
- Морква (1 кг) – 15-40
- Картопля (1 кг) – 27-40
- Часник (1 кг) – 150-270
- Перець (1 кг) – 30-80
- Селера (1 кг) – 70
- Авокадо (1 кг) – 45-75
- Капуста (1 кг) – 18-50
З фруктів активно купували мандарини, можна було знайти по 60 гривень за кіло. У фургончику з оптовим товаром продавали ананаси по 110 гривеь за кіло. Також було багато груш – в середньому по 55-110 гривень залежно від розміру. Ціни на інші фрукти зараз такі:
- Банан (1 кг) – 40-65
- Яблука (1 кг) – 25-45
- Лимон (1 кг) – 67
- Виноград (1 кг) – 70-150
- Хурма (1 кг) – 60-85
- Мандарини (1 кг) – 60-85
- Груши (1 кг) – 55-110
- Гранат (1 кг) – 110
- Апельсин (1 кг) – 50
На рядах з молочною продукцією побільшало продавців та покупців. Ціни на яйця коливаються від 60 до 80 гривень за 10 штук. Перепелині яйця коштують 50 гривень за 20 штук. На інше ціни такі:
- Сир кисломолочний (1 кг) – 150-170
- Сметана (1 л) – 120-150
- Молоко пряжене (1,5 л) – 70-80
- Сир знежирений – 120
- Твердий сир (1 кг) – 255
- Масло (1 кг) – 350-450
- Бринза (1 кг) – 200-250
- Вершки (1 л) – 250-300
- Олія сиродавлена (1 л) – 70
На прилавках з рибною продукцією з’явились кальмари, їх продавали по 280 гривень за кіло. Нарізку форелі у вакуумованій упаковці продавали по 570 гривень за кіло. З копченої продукції можна було придбати плотву по 400 гривень за кіло та ляща по 250 гривень за кіло. Інше коштує так:
- Мінтай (1 кг) – 145
- Матіас (1 кг) – 185
- Тілапія (1 кг) – 260
- Камбала (1 кг) – 230
- Філе сома (1 кг) – 160
- Тушка форелі без голови (1 кг) – 650
- Шматочки лосося (1 кг) – 670
- Судак (1 кг) – 140
- Копчена скумбрія (1 кг) – 190-300
- Карась (1 кг) – 50-55
- Лящ (1 кг) – 50-55
- Скумбрія (1 кг) – 180-190
- Мойва (1 кг) – 75-125
- Окунь (1 кг) – 250
- Амур (1 кг) – 250
- Хек (1 кг) – 155-160
- Хребти лосося (1 кг) – 115
- Коропи (1 кг) – 100-150
- Товстолоби (1 кг) – 190-200
- Салака (1 кг) – 75-80
- Креветки (1 кг) – 400
- Дрібна риба “котяча радість” – 40-50
Нагадаємо, що 21 грудня на Переяславщині у житловому будинку сталося задимлення, горіло ліжко. Деталі – тут.
Дарія Сухотенко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.