ГРОШІ

Жителі Переяслава активно готуються до Нового року: що купували на недільному базарі

Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.

29 грудня на базарі у Переяславі жителі активно скуповувались до Нового року – значно побільшало покупців та продаців. Попри ажіотаж ціни майже не змінились, однак трішки поповнився асортимент. На рядах з овочами було багато капусти, звичайна по 30-40 гривень, а червоноголова по 50 гривень за кіло. З фруктів навезли яблук по 20-40 гривень за кіло та мандарин по 60-80 гривень за кіло, але переяславці більше купували щось “екзотичне”. На рядах з молочною продукцією та у м’ясному павільйоні величезні черги, але ціни здебільшого незмінні. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.

Напередодні свят у м’ясному павільйоні величезні черги покупців. Попри це більшість продавців не підіймали ціни на свою продукцію. Можна було придбати телятину по 180-330 гривень за кіло та домашню ковбасу по 300 гривень за кіло. Ціни на інше такі:

  • Тушка бройлера (1 кг) – 130-150
  • Грудка бройлера на кістці (1 кг) – 160-180
  • Крила куриці (1 кг) – 130
  • Філе бройлера без кістки (1 кг) – 180-190
  • Філе бройлера на кістці (1 кг) – 160
  • Стегно бройлера (1 кг) – 150
  • Лапки курячі (1 кг) – 30
  • Жир курячий (1 кг) – 50
  • Тушка качки (1 кг) – 160
  • Тушка кроля (1 кг) – 200
  • Серце теляче (1 кг) – 180
  • Ошийок телячий (1 кг) – 350
  • Легені телячі (1 кг) – 100
  • Ребра телячі (1 кг) – 180
  • Ніжки телячі (1 кг) – 150-200
  • Биток телячий (1 кг) – 300-330
  • Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
  • Хвіст телячий (1 кг) – 170
  • Язик телячий (1 кг) – 400
  • Печінка теляча (1 кг) – 400
  • Сало свинне (1 кг) – 180-280
  • Биток свинний (1 кг) – 180-250
  • Ребра свинні (1 кг) – 180-200
  • Лопатка свинна (1 кг) – 180-200
  • Голова свині (1 кг) – 50
  • Підчеревина свинна (1 кг) – 200-250
  • Печінка свинна (1 кг) – 50
  • Ніжки свинні (1 кг) – 70-100

Можна було придбати телятину по 180-330 гривень за кіло

На овочевих рядах активно купували зелень, в середньому по 20 гривень за пучок. Цього тижня жінка продавала кабачок по 80 гривень за кіло, а помідорів та огірків майже не було. Для салатів містяни купували рожеву цибулю по 36 гривень за кіло та червоноголову капусту по 50 гривень за кіло. Інше коштує так:

  • Морква (1 кг) – 20-40
  • Картопля (1 кг) – 27-40
  • Цибуля (1 кг) – 20-30
  • Часник (1 кг) – 150-270
  • Буряк (1 кг) – 20-30
  • Селера (1 кг) – 70
  • Капуста (1 кг) – 18-50

Для салатів містяни купували рожеву цибулю по 36 гривень за кіло

Можна було придбати червоноголову капусту по 50 гривень за кіло

З фруктів навезли багато яблук по 20-40 гривень за кіло та мандарин по 60-80 гривень за кіло. Також чимало покупців брали виноград, ціни на нього коливаються від 70 до 150 гривень за кіло. Ціни на інші фрукти зараз такі:

  • Банан (1 кг) – 40-65
  • Хурма (1 кг) – 60-85
  • Груши (1 кг) – 55-110
  • Гранат (1 кг) – 75-110
  • Апельсин (1 кг) – 50
  • Ананас (1 кг) – 110
  • Лимон (1 кг) – 25-67

Чимало покупців брали виноград, ціни на нього коливаються від 70 до 150 гривень за кіло

На рядах з молочною продукцією лишилилось ще декілька “точок”, де продають кисломолочний сир по 150 гривень за кіло. Продавчиня пропонувала масло по 350 гривень за кіло та сметану по 70 гривень за півлітра. У фургончику поряд по акції продавали твердий сир по 260 гривень за кіло. На інше ціни такі:

  • Сметана (1 л) – 120-150
  • Молоко пряжене (1,5 л) – 70-80
  • Сир знежирений – 120
  • Твердий сир (1 кг) – 255
  • Бринза (1 кг) – 200-250
  • Вершки (1 л) – 250-300
  • Олія сиродавлена (1 л) – 70
  • Яйця (10 шт.) – 60-80
  • Перепелині яйця (20 шт.) – 50

На рядах з молочною продукцією лишилилось ще декілька “точок”, де продають кисломолочний сир по 150 гривень за кіло

Продавчиня пропонувала масло по 350 гривень за кіло

Для святкового столу переяславці могли закупитися товстолобом. Свіжа рибина коштувала 90 гривень за кіло, а чищена – 100 гривень за кіло. Також можна було придбати філе товстолоба по 200 гривень за кіло та його ікру по 150 гривень за кіло. Інше коштує так:

  • Минтай (1 кг) – 145
  • Матіас (1 кг) – 185
  • Камбала (1 кг) – 230
  • Філе сома (1 кг) – 160
  • Тушка форелі без голови (1 кг) – 650
  • Шматочки лосося (1 кг) – 670
  • Судак (1 кг) – 140
  • Копчена скумбрія (1 кг) – 190-300
  • Карась (1 кг) – 50-55
  • Лящ (1 кг) – 50-55
  • Скумбрія (1 кг) – 185-200
  • Мойва (1 кг) – 75-125
  • Окунь (1 кг) – 250
  • Амур (1 кг) – 250
  • Хек (1 кг) – 155-160
  • Блакитний хек (1 кг) – 150
  • Хребти лосося (1 кг) – 115
  • Коропи (1 кг) – 100-150
  • Голова коропа (1 кг) – 45
  • Товстолоби (1 кг) – 190-200
  • Салака (1 кг) – 75-80
  • Креветки (1 кг) – 350-400
  • Кальмари (1 кг) – 280
  • Дрібна риба “котяча радість” – 40-50

Для святкового столу переяславці могли закупитися товстолобом

Маленькі карасики коштували 60 гривень за кіло

Нагадаємо, що 28 грудня у Переяславі провели фестиваль різдвяних обрядових дійств “Різдвяна зоря”. Деталі – тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору