Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
5 січня на недільних торгах у Переяславі вранішнє сонечко світило “золотом”, але в повітрі відчувався мороз. Продавці були закутані у теплі речі, а овочі та фрукти накриті плівками. Мабуть саме через холод на сьогоднішньому базарі було зовсім мало як покупців, так і продавців. З овочів в основному продавали капусту по 30-50 гривень за кіло та гарбузи по 15-20 гривень за кіло. Також було чимало квасолі по 120 гривень за кіло. Серед фруктів було троє лідерів – яблука по 20-40 гривень за кіло, мандарини по 64-94 гривні за кіло та хурми по 80-120 гривень за кіло. На рядах з молочною продукцією зібралися найбільші черги, а ціни залишились незмінні. У м’ясному павільйоні був великий вибір домашніх ковбас, наприклад, яловича коштувала 400 гривень за кіло. На прилавках з рибною продукцією з’явилися блакитний та молочний хек по 150-155 гривень за кіло. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.
Цього тижня у м’ясному павільйоні було небагато людей, з початком нового року у більшості продавців ціни не змінились. Ціни на сало коливаються від 150 до 250 гривень за кіло залежно від розміру та кількості м’яса. Продавчиня пропонувала ковбасу зі свинини – сира коштує 250 гривень за кіло, а копчена – 350 гривень за кіло. Також можна було придбати домашню кров’янку по 130 гривень за кіло. Ціни на інше такі:
- Тушка бройлера (1 кг) – 130-150
- Грудка бройлера на кістці (1 кг) – 160-180
- Крила куриці (1 кг) – 130
- Філе бройлера без кістки (1 кг) – 180-190
- Філе бройлера на кістці (1 кг) – 160
- Стегно бройлера (1 кг) – 150
- Лапки курячі (1 кг) – 30
- Жир курячий (1 кг) – 50
- Тушка качки (1 кг) – 160
- Тушка кроля (1 кг) – 200
- Серце теляче (1 кг) – 180
- Ошийок телячий (1 кг) – 350
- Легені телячі (1 кг) – 100
- Ребра телячі (1 кг) – 180
- Ніжки телячі (1 кг) – 150-200
- Биток телячий (1 кг) – 300-330
- Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
- Хвіст телячий (1 кг) – 170
- Язик телячий (1 кг) – 400
- Печінка теляча (1 кг) – 400
- Ковбаса з яловичини (1 кг) – 400
- Ковбаса з телятини (1 кг) – 300
- Биток свинний (1 кг) – 180-250
- Ребра свинні (1 кг) – 180-200
- Лопатка свинна (1 кг) – 180-200
- Голова свині (1 кг) – 50
- Підчеревина свинна (1 кг) – 200-250
- Печінка свинна (1 кг) – 50
- Ніжки свинні (1 кг) – 70-100
На прилавках з овочами біля місцевого супермаркету було зовсім порожньо, в основному продавали трішки порізаних гарбузів по 20 гривень за кіло та капусти по 18-50 гривень за кіло. У фургончику з оптовими товарами можна було придбати червоні перці по 170 гривень за кіло. Були й помідори – великі по 100 гривень за кіло, а “чері” по 160 гривень за кіло. Також було чимало “точок” із квасолею, одна з продавчинь пропонувала білу квасолю по 120 гривень за кіло. Інше коштує так:
- Морква (1 кг) – 20-40
- Картопля (1 кг) – 27-40
- Цибуля (1 кг) – 20-30
- Рожева цибуля (1 кг) – 36
- Часник (1 кг) – 150-270
- Буряк (1 кг) – 20-30
- Селера (1 кг) – 70
- Капуста (1 кг) – 18-50
- Червоноголова капуста (1 кг) – 48-50
На прилавках з фруктами незмінними є мандарини, яблука та хурми. Побільшало сортів мандарин, ціни коливаються від 64 до 94 гривень за кіло. Також був великий вибір хурми по 80-120 гривень за кіло. Інших домашніх фруктів не було зовсім. Тож у фургончику з оптовими товарами можна було придбати сухофрукти – родзинки коштують 105 гривень за кіло, чорнослив 175 гривень за кіло, а фініки – 85 гривень за кіло. Ціни на інші фрукти зараз такі:
- Яблука (1 кг) – 20-40
- Банан (1 кг) – 40-65
- Груши (1 кг) – 55-110
- Гранат (1 кг) – 75-110
- Апельсин (1 кг) – 50
- Ананас (1 кг) – 110
- Лимон (1 кг) – 25-70
На сьогоднішньому базарі черги збиралися лише поміж рядів з молочною продукцією. Вдалося знайти сметану по 60 гривень за півлітра та сироватку по 15 гривень за 1,5 літра. Також продавали кисломолочний сир по 160 гривень за кіло. Ціни на яйця коливаються від 60 до 80 гривень за десяток. На інше ціни такі:
- Сметана (1 л) – 120-150
- Молоко пряжене (1,5 л) – 70-80
- Молоко (1,5 л) – 50-60
- Сир знежирений – 120
- Твердий сир (1 кг) – 255
- Бринза (1 кг) – 200-250
- Вершки (1 л) – 250-300
- Олія сиродавлена (1 л) – 70
- Масло (1 кг) – 350-400
- Перепелині яйця (20 шт.) – 50
Після свят кількість покупців рибної продукції трішки зменшилась. Можна було придбати два види хека – блакитний по 150 гривень за кіло та молочний по 155 гривень за кіло. Також продавали хребти лосося по 120 гривень за кіло (раніше – 115). Інше коштує так:
- Минтай (1 кг) – 145
- Матіас (1 кг) – 185
- Камбала (1 кг) – 230
- Бротола (1 кг) – 210
- Філе сома (1 кг) – 160
- Тушка форелі без голови (1 кг) – 650
- Шматочки лосося (1 кг) – 670
- Судак (1 кг) – 140
- Копчена скумбрія (1 кг) – 190-300
- Карась (1 кг) – 50-55
- Лящ (1 кг) – 50-55
- Скумбрія (1 кг) – 185-200
- Мойва (1 кг) – 75-125
- Окунь (1 кг) – 250
- Амур (1 кг) – 250
- Хек (1 кг) – 155-160
- Коропи (1 кг) – 100-150
- Голова коропа (1 кг) – 45
- Філе товстолоба (1 кг) – 190-200
- Товстолоб (1 кг) – 90-100
- Ікра товстолоба (1 кг) – 150
- Салака (1 кг) – 75-80
- Креветки (1 кг) – 400-430
- Кальмари (1 кг) – 280
- Дрібна риба “котяча радість” – 40-50
Нагадаємо, що 4 січня на Переяславщині у житловому будинку зайнялися речі домашнього вжитку. Деталі – тут.
Дарія Сухотенко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.