Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
12 січня на недільних торгах у Переяславі зібралися найстійкіші до холоду продавці та покупці. Лише на декількох “точках” можна було знайти редиску по 45 гривень за 180 грам та огірки по 115 гривень за кіло. Ціни на картоплю коливаються від 30 до 40 гривень за кіло. Цього тижня покупці брали “екзотичні” фрукти, наприклад, гранати коштують 70-110 гривень за кіло. На рядах з молочною продукцією зібралися найбільші черги, а ціни залишились незмінні. М’ясний павільйон повний курятиною, телятиною та свининою, в середньому ціни на м’ясо майже не змінились. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.
На сьогоднішньому базарі у м’ясному павільйоні покупців поменшало. З появою свинини деякі продавці курятини знизили ціни, наприклад, тушка бройлера коштує 120 гривень за кіло. Інша продавчиня навпаки сказала, що нічого не змінювала, а клієнтів менше не стало. Вона пропонувала грудку бройлера на кістці по 160 гривень за кіло. Також можна було придбати свинні ніжки 70-100 гривень за кіло. Ціни на інше такі:
- Крила куриці (1 кг) – 130
- Філе бройлера без кістки (1 кг) – 180-190
- Філе бройлера на кістці (1 кг) – 160
- Стегно бройлера (1 кг) – 150
- Лапки курячі (1 кг) – 30
- Жир курячий (1 кг) – 50
- Тушка качки (1 кг) – 160
- Тушка кроля (1 кг) – 200
- Серце теляче (1 кг) – 180
- Ошийок телячий (1 кг) – 350
- Легені телячі (1 кг) – 100
- Ребра телячі (1 кг) – 180
- Ніжки телячі (1 кг) – 150-200
- Биток телячий (1 кг) – 300-330
- Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
- Хвіст телячий (1 кг) – 170
- Язик телячий (1 кг) – 400
- Печінка теляча (1 кг) – 400
- Ковбаса з яловичини (1 кг) – 400
- Ковбаса з телятини (1 кг) – 300
- Ковбаса зі свинини (1 кг) – 250
- Биток свинний (1 кг) – 180-250
- Ребра свинні (1 кг) – 180-200
- Лопатка свинна (1 кг) – 180-200
- Голова свині (1 кг) – 50
- Підчеревина свинна (1 кг) – 200-250
- Печінка свинна (1 кг) – 50
- Сало (1 кг) – 150-220
З появою свинини деякі продавці курятини знизили ціни
Також можна було придбати свинні ніжки 70-100 гривень за кіло
Ціни на телятину не змінились
Продавців овочів знову поменшало. Зараз картопля коштує 30-40 гривень за кіло. Продавчиня пропонувала дрібну моркву по 35 гривень за кіло, а велику – 40 гривень за кіло. Щоб застерегтися від застуди купували імбир по 175 гривень за кіло. Лише на одній “точці” можна було знайти редиску по 45 гривень за пучок вагою 180 грам. Інше коштує так:
- Помідори (1 кг) – 50-160
- Огірки (1 кг) – 115
- Цибуля (1 кг) – 20-30
- Рожева цибуля (1 кг) – 36
- Часник (1 кг) – 150-270
- Буряк (1 кг) – 20-30
- Селера (1 кг) – 70
- Капуста (1 кг) – 25-50
- Червоноголова капуста (1 кг) – 48-50
- Броколі (1 кг) – 170
- Гарбуз кубиками (1 кг) – 20
Лише на одній “точці” можна було знайти редиску по 45 гривень за пучок вагою 180 грам
Зараз картопля коштує 30-40 гривень за кіло
Продавчиня пропонувала дрібну моркву по 35 гривень за кіло, а велику – 40 гривень за кіло
Цього тижня у фургончику з оптовими товарами можна було придбати гранати по 70-110 гривень за кіло. Груши продавали по 55-110 гривень за кіло. Ціни на інші фрукти зараз такі:
- Яблука (1 кг) – 24-40
- Банан (1 кг) – 40-65
- Хурма (1 кг) – 75-120
- Мандарини (1 кг) – 64-94
- Апельсин (1 кг) – 50
- Ананас (1 кг) – 110
- Лимон (1 кг) – 60
Яблука коштують від 24 до 40 гривень за кіло
Цього тижня людей на базарі було мало
Поміж рядів з молочною продукцією як завжди було не протиснутись. Продавчиня пропонувала кисломолочний сир по 160 гривень за кіло та сметану по 120 гривень за кіло. Також вона продавала пряжене молоко по 75 гривень за півтора літра. Ціни на яйця коливаються від 60 до 80 гривень за десяток. На інше ціни такі:
- Сметана (1 л) – 120-150
- Молоко (1,5 л) – 50-60
- Кисломолочний сир (1 кг) – 150-170
- Сир знежирений – 120
- Твердий сир (1 кг) – 255
- Бринза (1 кг) – 200-250
- Вершки (1 л) – 250-300
- Сироватка (1,5 л) – 15-20
- Олія сиродавлена (1 л) – 70
- Масло (1 кг) – 350-400
- Перепелині яйця (20 шт.) – 50
Продавчиня пропонувала кисломолочний сир по 160 гривень за кіло
Пряжене молоко коштує 75 гривень за кіло
Біля рибної продукції збиралися невеличкі черги покупців. Купували лосось шматочками по 580-670 гривень за кіло. Також можна було знайти різні види рибин без голови – окунь по 250 гривень за кіло та камбала по 230 гривень за кіло. Інше коштує так:
- Минтай (1 кг) – 145
- Матіас (1 кг) – 185
- Бротола (1 кг) – 210
- Філе сома (1 кг) – 160
- Тушка форелі без голови (1 кг) – 650
- Хребти лосося (1 кг) – 120
- Судак (1 кг) – 140
- Копчена скумбрія (1 кг) – 190-300
- Карась (1 кг) – 50-55
- Лящ (1 кг) – 50-55
- Скумбрія (1 кг) – 185-200
- Мойва (1 кг) – 75-125
- Амур (1 кг) – 250
- Хек (1 кг) – 155-160
- Коропи (1 кг) – 100-150
- Голова коропа (1 кг) – 45
- Філе товстолоба (1 кг) – 190-200
- Товстолоб (1 кг) – 90-100
- Ікра товстолоба (1 кг) – 150
- Салака (1 кг) – 75-80
- Креветки (1 кг) – 400-430
- Кальмари (1 кг) – 280
- Дрібна риба “котяча радість” – 40-50
Біля рибної продукції збиралися невеличкі черги покупців
Нагадаємо, що 12 січня росіяни випустили по Україні 94 безпілотники. Деталі – тут.
Дарія Сухотенко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.