Закуска з баклажанів – це корисно та легко. Спробуйте приготувати.
Баклажани містять вітаміни групи B, вітамін С, РР та каротин, а також такі необхідні організму мінеральні речовини, як калій, залізо, кальцій, магній, натрій та фосфор. Тому закуска з цього овоча відмінний варіант для вашого раціону. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 1 баклажан
- 1 зубчик часнику
- 1 зелений перець чилі
- 50 г петрушки та кропу
- 1 ст. л. оливкової олії
- пів лимона
- 0,5 ч.л. паприки
- чорний мелений перець за смаком
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Проткніть баклажан кілька разів ножем, потім запікайте 45 хвилин, поки він не стане м’яким. Залиште охолонути.
- Зубчик часнику почистьте й роздавіть, зелений перець чилі очистьте від насіння та дрібно наріжте, також подрібніть петрушку та кріп.
- М’якуш охолодженого баклажана покладіть у кухонний комбайн або блендер. Збийте з часником, чилі, олією і вичавленим соком лимона, зеленню та чорним перцем.
- Викладіть намазку на тарілку та посипте копченою паприкою. Подавайте з лавашем чи грінками.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.