Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
19 січня на недільному базарі у Переяславі навулиці була плюсова температура, лише іноді виглядало сонечко. Цього тижня побільшало покупців, але кількість продавців незмінилась. Домашніх овочів стає все менше, найвитривалішими виявились капуста – по 25-50 гривень за кіло, та картопля – по 30-40 гривень за кіло. З фруктів продавали мандарини та хурму по 60-80 гривень за кіло. З’явились домашні ягоди – обліпиха, брусниця, лохина. На рядах з молочною продукцією вдалося знайти кисломолочний сир по найнижчій ціні – 140 гривень за кіло. У м’ясному павільйоні та на прилавках з рибою майже без змін. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.
У м’ясний павільйон навезли телятину, більшість продавців цін не змінювали. Цього тижня люди купували биток та ошийок по 300-350 гривень за кіло. Також можна було придбати печінку по 400 гривень за кіло та ковбасу по 300 гривень за кіло. Ціни на інше такі:
- Тушка бройлера (1 кг) – 130-150
- Крила куриці (1 кг) – 130
- Філе бройлера без кістки (1 кг) – 180-190
- Філе бройлера на кістці (1 кг) – 160-170
- Грудка бройлера на кістці (1 кг) – 150-180
- Стегно бройлера (1 кг) – 150
- Лапки курячі (1 кг) – 30
- Жир курячий (1 кг) – 50
- Тушка качки (1 кг) – 160-180
- Тушка кроля (1 кг) – 200-230
- Серце теляче (1 кг) – 180
- Легені телячі (1 кг) – 100
- Ребра телячі (1 кг) – 180
- Ніжки телячі (1 кг) – 150-200
- Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
- Хвіст телячий (1 кг) – 170
- Язик телячий (1 кг) – 350-400
- Ковбаса з яловичини (1 кг) – 400
- Ковбаса зі свинини (1 кг) – 250
- Биток свинний (1 кг) – 180-250
- Ребра свинні (1 кг) – 180-200
- Лопатка свинна (1 кг) – 180-200
- Голова свині (1 кг) – 50
- Підчеревина свинна (1 кг) – 200-250
- Печінка свинна (1 кг) – 50
- Ніжки свинні (1 кг) – 70-100
- Сало (1 кг) – 150-250

Тушка бройлера коштує 130-150 гривень за кіло

У м’ясний павільйон навезли телятину, більшість продавців цін не змінювали
На прилавках з овочами найвитривалішою виявилась капуста – по 25-50 гривень за кіло звичайна та по 48-50 гривень за кіло червоноголова. Також цього тижня вдалося знайти кабачки по 115 гривень за кіло. Ціни на огірки коливаються від 115 до 125 гривень за кіло. Інше коштує так:
- Помідори (1 кг) – 100-160
- Огірки (1 кг) – 115
- Цибуля (1 кг) – 20-30
- Картопля (1 кг) – 30-40
- Морква (1 кг) – 30-40
- Рожева цибуля (1 кг) – 36
- Часник (1 кг) – 150-270
- Буряк (1 кг) – 20-30
- Редиска (170-180 г) – 45
- Селера (1 кг) – 70
- Капуста (1 кг) – 25-50
- Червоноголова капуста (1 кг) – 48-50
- Броколі (1 кг) – 170
- Імбир (1 кг) – 150-175
- Гарбуз кубиками (1 кг) – 20

Ціни на огірки коливаються від 115 до 125 гривень за кіло

Червоні перці коштують 160 гривень за кіло
Цього тижня у фургончику з оптовими товарами можна було придбати виноград по 135 та 180 гривень за кіло. Також з’явились домашні ягоди – обліпиха та брусниця коштують 250 гривень за кіло, лохина по 200 гривень за кіло. Ціни на інші фрукти зараз такі:
- Яблука (1 кг) – 24-40
- Банан (1 кг) – 40-65
- Хурма (1 кг) – 75-120
- Мандарини (1 кг) – 64-94
- Апельсин (1 кг) – 50
- Груша (1 кг) – 55-110
- Ананас (1 кг) – 110
- Лимон (1 кг) – 60

У фургончику з оптовими товарами можна було придбати виноград по 135 та 180 гривень за кіло

З’явились домашні ягоди

Обліпиха та брусниця коштують 250 гривень за кіло, лохина по 200 гривень за кіло
Так як на базарі побільшало покупців, то й між рядами з молочною продукцією стало важче проходити. Вдалося знайти “точку” з найнижчими цінами на кисломолочний сир, жінка продавала його по 140 гривень за кіло, а знежирений – по 120 гривень за кіло. Ціни на сметану коливаються від 100 до 150 гривень за літр, а масло в середньому коштує 350 гривень за кіло. На інше ціни такі:
- Молоко (1,5 л) – 50-60
- Пряжене молоко (1,5 л) – 70-75
- Кисломолочний сир (1 кг) – 140-170
- Сир знежирений – 120-140
- Твердий сир (1 кг) – 255
- Бринза (1 кг) – 200-250
- Вершки (1 л) – 250-300
- Сироватка (1,5 л) – 15-20
- Олія сиродавлена (1 л) – 70
- Яйця курячі (1 кг) – 60-80
- Перепелині яйця (20 шт.) – 50

Так як на базарі побільшало покупців, той між рядами з молочною продукцією стало важче проходити

Масло коштує 350-400 гривень за кіло
Цього тижня біля рибної продукції людей було небагато, активно купували хек по 155-165 гривень за кіло. З’явилось філе мерлузи по 320 гривень за кіло, а філе сома можна було придбати по 160 гривень за кіло. Цього разу були креветки лише по 400 гривень за кіло. Інше коштує так:
- Минтай (1 кг) – 145
- Матіас (1 кг) – 185
- Бротола (1 кг) – 210
- Тушка форелі без голови (1 кг) – 650
- Хребти лосося (1 кг) – 120
- Лосось шматочками (1 кг) – 580-670
- Судак (1 кг) – 140
- Копчена скумбрія (1 кг) – 190-300
- Карась (1 кг) – 50-55
- Лящ (1 кг) – 50-55
- Скумбрія (1 кг) – 185-200
- Камбала (1 кг) – 230
- Мойва (1 кг) – 75-125
- Амур (1 кг) – 250
- Хек (1 кг) – 155-160
- Коропи (1 кг) – 100-150
- Голова коропа (1 кг) – 45
- Окунь без голови (1 кг) – 250
- Філе товстолоба (1 кг) – 190-200
- Товстолоб (1 кг) – 90-100
- Ікра товстолоба (1 кг) – 150
- Салака (1 кг) – 75-80
- Креветки (1 кг) – 400-430
- Кальмари (1 кг) – 280
- Дрібна риба котяча радість – 40-50
Нагадаємо, що у ніч на 19 січня росіяни атакували Україну 61 безпілотником. Деталі – тут.
Дарія Сухотенко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.
