Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: як приготувати рогалики без дріжджів і розпушувача

Рогалики на сметані не потребують дріжджів, розпушувача чи яєць. Спробуйте приготувати.

Рогалики на сметані виходять надзвичайно легкими та смачними завдяки простому складу тіста. Щодо начинки, можна вибрати найрізноманітніші варіанти. Один із класичних – це повидло (сливове, абрикосове, малинове або будь-яке інше на ваш смак). Ці рогалики відмінно підходять для чаювання або як сніданок, даруючи неперевершене задоволення від кожного шматочка. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на Shuba.

Інгредієнти:

  • 400 г пшеничного борошна
  • 200 г вершкового масла 73%
  • 200 г сметани 20%
  • 2 г сіль
  • 200 г повидла
  • цукрова пудра за смаком

Приготування:

  1. Додайте до борошна дрібку солі та натріть охолоджене вершкове масло
  2. Перетріть борошно з маслом до утворення крихти.
  3. Додайте до суміші сметану та перемішайте ложкою.
  4. Замішуйте тісто руками до утворення щільного тіста.
  5. Перекладіть тісто в пакетик і залиште в холодильнику на 20-30 хвилин.
  6. Робочу поверхню присипте борошном, а тісто розділіть на дві частини.
  7. Першу частину розкачайте завтовшки приблизно 2-3 мм та наріжте на трикутнички.
  8. Викладіть начинку на кожен трикутничок і скрутіть рогалик. Так само зробіть з другою половиною тіста.
  9. Викладіть рогалики на застелене пергаментом деко кінчиком донизу та випікайте 35-40 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.