ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте домашній рахат-лукум

Рахат-лукум – найпопулярніші турецькі солодощі. Спробуйте приготувати їх вдома.

Рахат-лукум (у перекладі з арабської – “солодкість для горла”) – одне з найсмачніших східних ласощів. Рецепт запашних та м’яких цукерок наприкінці XVIII століття склав турецький кондитер Алі Махіддін Бекір. Він нібито взявся за роботу на вимогу султана, якому набридло гризти тверді солодощі. Рахат-лукум буває різний та з безліччю інгредієнтів, проте пропонуємо приготувати один із класичних видів. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 750 г цукру
  • 750 г крохмалю
  • 200 г волоських горіхів
  • 1,5 л води
  • 50 г цукрової пудри
  • 50 г кокосової стружки

Приготування:

  1. Покладіть крохмаль у глибоку миску та додайте 750 мл води. Розмішайте.
  2. У каструлі змішайте ще 750 мл води та цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  3. Тонкою цівкою влийте крохмаль у сироп, швидко помішуючи. Додайте подрібнені волоські горіхи.
  4. Варіть суміш на повільному вогні, поки вона не загустіє.
  5. Застеліть деко фольгою та обережно перелийте з каструлі суміш. Розрівняйте лопаткою та залиште на годину.
  6. Наріжте готовий лукум на кубики, посипте пудрою та обваляйте у кокосовій стружці.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору