Булочки з маком – ароматні, пухкі та солодкі. Спробуйте приготувати.
Булочки з маком – це класична випічка, яка відзначається м’яким, пухким тістом і солодкою маковою начинкою. Вони можуть бути різних форм: рулетками, завитками або просто круглими. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 500 мл молока
- 1 кг борошна
- 500 г макової начинки
- 25 г “живих” дріждів
- 7 ст. л. цукру
- 4 яйця
- дрібку солі
Приготування:
- Для опари змішайте тепле молоко, дріжджі, 2 столові ложки цукру та борошна. Залиште на 10 хвилин сходити.
- Коли опара зійде додайте решту борошна, 3 яйця, сіль, цукор. Відділіть невеликий шмат тіста, розкатайте та щедро змастіть маковою начинкою.
- Скрутіть в рулет та поріжте на шматочки шириною приблизно 5 сантиметрів.
- Пергамент для випікання змастіть олією, викладіть булочки та злегка притисніть їх, змастіть збитим яйцем.
- За бажанням зверху посипте маком чи кунжутом. Випікайте в духовці при температурі 20 хвилин та подавайте до столу.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.