ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте цибулевий суп

Цибулевий суп – це класична страва французької кухні. Спробуйте приготувати. 

Цибулевий суп – це традиційна французька страва, яка поєднує глибокий карамелізований смак цибулі та насиченого бульйону. Суп подається з підсмаженими грінками або багетом, щедро посипаним сиром, який запікається до золотистої скоринки. Інформатор розповідає.

Інгредієнти: 

  • 25 г вершкового масла
  • 2 цибулини
  • 1,5 ст. л. борошна
  • 5 ст. л. білого сухого вина
  • 1 ч. л. цукру
  • 800 г курячого бульйону
  • 75 г твердого сиру
  • 1 багет
  • дрібка солі та чорного перцю

Приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло у великій каструлі, потім додайте цибулю порізану півкільцями. Обсмажуйте цибулю до тих пір, доки вона не стане карамельного кольору.
  2. Обсмажте на сухій сковорідці борошно. Як тільки борошно змінить свій колір і з’явиться легкий аромат смаженого горіха – пересипте суміш в каструлю з цибулею та добре перемішайте.
  3. Змішайте вино з цукром і залийте суміш цибулі і муки, доведіть до кипіння.
  4. Додайте курячий бульйон, доведіть до кипіння та готуйте на повільному вогні ще 25-30 хвилин.
  5. Поріжте багет на скибки, посипте їх тертим сиром та відправте в духову піч на 3-4 хв.
  6. Суп разом з готовим багетом подавайте до столу.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору