Цибулевий суп – це класична страва французької кухні. Спробуйте приготувати.
Цибулевий суп – це традиційна французька страва, яка поєднує глибокий карамелізований смак цибулі та насиченого бульйону. Суп подається з підсмаженими грінками або багетом, щедро посипаним сиром, який запікається до золотистої скоринки. Інформатор розповідає.
Інгредієнти:
- 25 г вершкового масла
- 2 цибулини
- 1,5 ст. л. борошна
- 5 ст. л. білого сухого вина
- 1 ч. л. цукру
- 800 г курячого бульйону
- 75 г твердого сиру
- 1 багет
- дрібка солі та чорного перцю
Приготування:
- Розтопіть вершкове масло у великій каструлі, потім додайте цибулю порізану півкільцями. Обсмажуйте цибулю до тих пір, доки вона не стане карамельного кольору.
- Обсмажте на сухій сковорідці борошно. Як тільки борошно змінить свій колір і з’явиться легкий аромат смаженого горіха – пересипте суміш в каструлю з цибулею та добре перемішайте.
- Змішайте вино з цукром і залийте суміш цибулі і муки, доведіть до кипіння.
- Додайте курячий бульйон, доведіть до кипіння та готуйте на повільному вогні ще 25-30 хвилин.
- Поріжте багет на скибки, посипте їх тертим сиром та відправте в духову піч на 3-4 хв.
- Суп разом з готовим багетом подавайте до столу.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.