Грибна юшка – традиційна страва української кухні. Спробуйте приготувати.
Грибна юшка – це ароматна, насичена страва, що поєднує в собі ніжній смак грибів і пряний дух спецій. Бульйон може бути легким і прозорим або густим і оксамитовим, залежно від способу приготування. Це справжня страва-комфорт, яка зігріває та наповнює домашнім затишком. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 500 г свіжих грибів (білі гриби, печериці)
- 2 цибулини
- 2 морквини
- 3-4 картоплини
- 100 г вершкового масла
- 2 л води або овочевого бульйону
- 100 мл вершків (10-20% жирності)
- зелень петрушки та кропу
- сіль, перець за смаком
Приготування:
- Гриби ретельно промийте та наріжте середніми шматочками.
- Цибулю дрібно наріжте, моркву натеріть на крупній тертці, а картоплю наріжте кубиками.
- У великій каструлі розтопіть вершкове масло та обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте моркву і смажте ще 2-3 хвилини.
- Додайте гриби та смажте 5-7 хвилин, помішуючи.
- Влийте воду або бульйон у каструлю з грибами та овочами. Доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 10 хвилин.
- Додайте картоплю та варіть ще 15-20 хвилин до готовності. Потім влийте вершки, посоліть і поперчіть за смаком.
- Розлийте юшку по тарілках. Посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки та кропу.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.