ГРОШІ

На базарі у Переяславі майже не було фруктів: чим торгували та які ціни на продукти

Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.

23 лютого базар у Переяславі був не дуже активний. На вулиці Шкільній було менше продовольчих наметів ніж зазвичай, але покупців, які цікавилися товаром вистачало. Вулиця ж напроти “ЕКО-маркету”, яка завжди заповнена розмаїттям продуктів та людей, зовсім пустувала. Цього дня майже не продавали овочів та фруктів, проте пропонували домашні трави та ягоди. Кілограм сушеного гарбузового насіння можна було купити за 200 гривень, пакетик сушеної калини за 50 гривень, а любисток та петрушку по 30 гривень. Також був великий вибір побутової хімії, ціни на яку від 170 до 650 гривень. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.

Вулиця напроти “ЕКО-маркету” пустувала

Сушену калину продавали по 50 гривень за пакетик

Був великий вибір побутової хімії

У м’ясному павільйоні торги проходили активно. Адже там вистачало всього та навіть більше. Люди, як і зазвичай, найбільше цікавилися салом та м’ясом. Біля кожного прилавку була маленька черга покупців. Можна було придбати крила куриці по 130 гривень за кіло, або ж курячі лапки по 30 гривень за кілограм. Телячий язик продавали по 350 гривень. Загалом ціни на найпопулярніші продукти незмінні:

  • Сало (1 кг) – 160-190
  • Тушка бройлера (1 кг) – 140-150
  • Стегно бройлера (1 кг) – 150
  • Жир курячий (1 кг) – 50
  • Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
  • Биток свинний (1 кг) – 180-250
  • Ребра свинні (1 кг) – 180-200
  • Лопатка свинна (1 кг) – 200
  • Підчеревина свинна (1 кг) – 200-250
  • Печінка свинна (1 кг) – 50-70
  • Тушка качки (1 кг) – 160-180
  • Биток телячий (1 кг) – 300-350
  • Ошийок телячий (1 кг) – 300-350

Покупці найбільше цікавилися салом та м’ясом

Ціни на сало від 160 до 190 гривень

Цього дня було морозно. О 8 ранку температура повітря трималася близько 5 градусів морозу. Тож всі овочі продавці ховали під покривала. Хоча сам вибір був дуже маленьким, продавали лише стандартне – цибулю, капусту, моркву, буряк та трохи іншого. Броколі можна було знайти по 160 гривень за кілограм, а свіжу цибульку по 20 гривень за пучечок. Ціни такі:

  • Помідори (1 кг) – 100-160
  • Огірки (1 кг) – 65-115
  • Капуста (1 кг) – 30-60
  • Цибуля (1 кг) – 20-30
  • Картопля (1 кг) – 30-40
  • Морква (1 кг) – 25-40
  • Буряк (1 кг) – 20-30
  • Часник (1 кг) – 190-220

Свіжу цибулю продавали по 20 гривень

З фруктами ж була така сама “біда”, як і з овочами. Побалувати себе чимось свіжим і солоденьким з базару сьогодні було майже неможливо. Активна продовольча локація була лише із хурмою. Де-не-де можна було знайти трохи яблук, мандарин та груш. Вартість на деякі фрукти, порівняно з минулим тижнем, дещо збільшилась, загалом ціни такі:

  • Яблука (1 кг) – 18-30
  • Банан (1 кг) – 55-70
  • Груша (1 кг) – 65-120
  • Хурма (1 кг) – 75-120
  • Мандарини (1 кг) – 55-70
  • Лохина (1 кг) – 200

Продавали соковиту хурму

Її купували дуже активно

Найактивніші торги були у молочному відділі. “Пропихнутись” між рядами було вкрай важко, адже ажіотаж серед покупців був шалений, а столи тісно заставленні продукцією. Всі активно скуповували домашній сир, молоко, сир та сметану. Бринзу ж можна було знайти по 220 гривень за кілограм, а масло по 350 гривень за кіло. На інше ціни такі:

  • Молоко (1,5 л) – 50-65
  • Пряжене молоко (1,5 л) – 70-75
  • Вершки (1 л) – 200-300
  • Сметана (1 кг) – 100-150
  • Твердий сир (1 кг) – 230-250
  • Молозиво (1 кг) – 150
  • Кисломолочний сир (1 кг) – 140-170
  • Сир знежирений – 120-140
  • Яйця курячі (1 кг) – 65-75

У молочних рядах найбільше продавали сиру

Можна було знайти і масло по 350 гривень за кіло

Люди цікавилися всією молочною продукцією

У Переяславі люблять та завжди активно купують рибу. Кожен недільний базар саме біля цього місця вишиковуються черги за свіженькими карасями, окунями та різними рибними філе. Продавців було не багато, але вибрати було з чого. Наприклад мойву продавали по 90 гривень за кілограм, а салку по 80 гривень за кіло. Загалом ціни не змінилися:

  • Минтай (1 кг) – 145
  • Карась (1 кг) – 45-75
  • Лящ (1 кг) – 50-55
  • Судак (1 кг) – 150-160
  • Амур (1 кг) – 250
  • Хек (1 кг) – 150-165
  • Коропи (1 кг) – 100-150
  • Стейк коропа (1 кг) – 250
  • Філе товстолоба (1 кг) – 200
  • Товстолоб (1 кг) – 90-100
  • Салака (1 кг) – 75-80

Як завжди продавали свіженькі карасі

Філе товстолоба продавали по 200 гривень за кілограм

Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми розповідали, як приготувати бублики із фаршем. Рецепт читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору