ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте котлети зі сочевиці

Котлети зі сочевиці – це корисно та смачно. Спробуйте приготувати.

Котлети зі сочевиці – це не тільки смачна та ситна страва, але й відмінний варіант для тих, хто хоче урізноманітнити свій раціон та зробити його кориснішим. Сочевиця багата на білок, клітковину, залізо, фолієву кислоту та інші важливі для здоров’я мікроелементи. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 200 г червоної сочевиці
  • 500 г води
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 куряче яйце
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. борошна
  • сіль, перець та спеції за смаком

Приготування:

  1. Сочевицю ретельно промийте. Залийте свіжою водою у каструлі та поставте варитися на вогонь.
  2. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, зніміть піну та варіть 15-20 хвилин.
  3. Готову сочевицю відкиньте на друшляк, дайте їй трохи охолонути та злегка промийте під холодною водою.
  4. Цибулю дрібно наріжте та обсмажте, часник пропустіть через прес, а моркву натріть на тертці.
  5. У мисці з’єднайте варену сочевицю, цибулю, моркву та часник.
  6. Додайте борошно, яйце, сіль, перець та спеції. Ретельно перемішайте масу до однорідності.
  7. Вологими руками сформуйте із сочевичної маси котлети.
  8. Розігрійте олію на сковороді. Обсмажте котлети на середньому вогні до золотистої скоринки з кожного боку (по 3-4 хвилини).
  9. Готові котлети викладіть на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору