Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
Зранку 9 березня виглянуло сонечко, тому недільний базар у Переяславі був переповнений людьми. Товару вистачало всім – з’явились нові продавці або повернулись ті, які залишались вдома через холод. Цього тижня навезли багато картоплі та почали продавати посадкову по 40 гривень за кіло. Також можна було знайти трішки огірків по 100 гривень за кіло та редиски по 45 гривень за пучок. З фруктів побільшало груш та трішки впали ціни на хурму і мандарини. Поміж молочних рядів було важко протиснутись, а ціни залишились незмінні. У м’ясному павільйоні курятина подорожчала на 5 гривень.
Продавали й квіти: гіацинт в горщику коштує 120 гривень, тюльпани – 40 гривень, підсніжники 50 гривень, а мімоза – від 50 до 100 гривень. Також купляли святкові композиції із тюльпанів та гіацинтів по 500 гривень. Ціни на саджанці фруктових дерев коливаються від 200 до 300 гривень. Інформатор розповідає про ціни на продукти.
Цього тижня у м’ясному павільйоні дещо подорожчала курятина – ціни підвищили в середньому на 5 гривень. Продавчиня Валерія пропонувала тушку бройлера по 145 гривень за кіло, а філе без кістки – по 200 гривень за кіло. Також у неї можна було придбати бульйонну кістку по 40 гривень за кіло та суповий набір по 90 гривень за кіло. Інше коштує так:
- Філе бройлера на кістці (1 кг) – 165
- Грудка бройлера на кістці (1 кг) – 150-180
- Лапки курячі (1 кг) – 30
- Жир курячий (1 кг) – 60
- Крила куриці (1 кг) – 135
- Стегно бройлера (1 кг) – 145-150
- Тушка качки (1 кг) – 160-180
- Биток свинячий (1 кг) – 180-250
- Ребра свинячі (1 кг) – 180-200
- Лопатка свиняча (1 кг) – 150-200
- Антрекот (1 кг) – 160
- Підчеревина свиняча (1 кг) – 200-270
- Печінка свиняча (1 кг) – 50-70
- Голова свині (1 кг) – 50
- Серце теляче (1 кг) – 180
- Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
- Ніжки телячі (1 кг) – 150-200
- Биток телячий (1 кг) – 300-350
- Ребра телячі (1 кг) – 180
- Легені телячі (1 кг) – 100
- Хвіст телячий (1 кг) – 170
- Язик телячий (1 кг) – 350-400
- Ошийок телячий (1 кг) – 300-350
- Сало (1 кг) – 170-190
- Ковбаса з яловичини (1 кг) – 400
- Ковбаса зі свинини (1 кг) – 250
- Ковбаса з телятини (1 кг) – 300
На сьогоднішньому базарі побільшало овочів, але найбільше привезли саме картоплі. Ціни на їстівну коливаються від 30 до 50 гривень за кіло, а на посадкову – від 35 до 45 гривень за кіло. Також можна було придбати огірки та баклажани по 100 гривень за кіло, а редиску віддавали по 45 гривень за пучок. Ціни на інші овочі такі:
- Капуста (1 кг) – 40-60
- Цибуля (1 кг) – 19-30
- Морква (1 кг) – 30-40
- Буряк (1 кг) – 20-30
- Часник (1 кг) – 180-220
- Гарбуз (1 кг) – 20
Мандарини та хурма подешевшали до 55 гривень за кіло. Найбільше на базарі було груш, великі коштують 115 гривень за кіло, а менші – 65 гривень за кіло. Також зросли ціни на яблука – їх продавали від 33 гривень за кіло. Інші фрукти можна було купити за такими цінами:
- Виноград (1 кг) – 60-140
- Банан (1 кг) – 55-70
- Гранат (1 кг) – 140
Між рядами з молочної продукцією збиралися великі натовпи людей, багато хто жалівся, що знову неможливо пройти та встигнути прикупити сиру. Ціни залишились незмінними. Продавчиня Світлана продавала кисломолочний сир по 160 гривень за кіло, а масло по 400 гривень за кіло. Інше коштує так:
- Молоко (1 л) – 35
- Пряжене молоко (1,5 л) – 50-70
- Вершки (1 л) – 200-300
- Сметана (1 кг) – 120
- Твердий сир (1 кг) – 230-250
- Молозиво (1 кг) – 150-170
- Знежирений кисломолочний сир (1 кг) – 120
- Сир знежирений – 120-140
- Яйця курячі (1 кг) – 40-75
Неподалік від рядів з молочною продукцією чоловік продавав карасів по 75 гривень за кіло. А на прилавках з рибною продукцією можна було придбати червону рибу: сьомга коштує 700 гривень за кіло, форель – 580 гривень за кіло, а хребти лосося по 110-120 гривень за кіло. Також продавали дзеркального карпа по 140 гривень за кіло. Ціни на інше майже не змінились:
- Минтай (1 кг) – 145
- Матіас (1 кг) – 185
- Бротола (1 кг) – 210
- Хребти лосося (1 кг) – 110-120
- Лосось шматочками (1 кг) – 580-670
- Карась (1 кг) – 75
- Судак (1 кг) – 160
- Хек (1 кг) – 155-165
- Короп (1 кг) – 150-160
- Стейк коропа (1 кг) – 250
- Філе товстолоба (1 кг) – 200
- Товстолоб (1 кг) – 90-100
- Голова товстолоба (1 кг) – 25
- Хамса (1 кг) – 200
- Салака (1 кг) – 80
- Мойва (1 кг) – 75-125
- Філе мерлузи (1 кг) – 160
- Дрібна риба “котяча радість” – 40-50
- Креветки (1 кг) – 430-450
Нагадаємо, що на Переяславщині 8 березня згоріли нежитловий будинок та два гектари трав’яного настилу. Деталі – тут.
Дарія Сухотенко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.