Козинаки з насіння – це смак дитинства. Спробуйте приготувати.
Гозинаки з насіння – це десерт, що поєднує в собі хрустке насіння та солодку основу з меду або цукру. Це популярні ласощі, які легко приготувати вдома. Часто їх асоціюють з дитячими спогадами. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на сайт Євгенія Клопотенка.
Інгредієнти:
-
100 г насіння гарбуза
-
100 г насіння соняшника
-
50 г насіння кунжуту
-
300 г цукру
Приготування:
- Підсмажте насіння на сухій сковорідці протягом 7-10 хвилин на мінімальному вогні.
- Постійно перемішуйте і стежте, щоб воно не підгоріло.
- У металеву каструлю з товстим дном всипте цукор і поставте на мінімальний нагрів. Не перемішуйте цукор, поки кристали не розчиняться повністю.
- Як тільки цукор розтопиться і стане світлокоричневого кольору – додайте насіння та добре перемішайте.
- Викладіть масу шаром близько 2 сантиметрів на промаслений пергамент. Залиште застигати.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.