Березовий сік із сухофруктами – це не тільки смачний, але й корисний напій, який подарує вам заряд енергії та вітамінів. Спробуйте приготувати.
Березовий сік – це чудовий спосіб насолодитися натуральним напоєм. До соку можна додати до нього сухофрукти, такі як яблука, груші, абрикоси або чорнослив. Ці фрукти не лише додають напою приємного смаку, але й збагачують його корисними речовинами. Зараз триває сезон збору березового соку, і можна знайти його на ринках або приготувати самостійно. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 10 літрів березового соку
- 300 г сухофруктів,
- 3 ст. ложки ізюму
Приготування:
- Процідіть зібраний сік і перелийте у великий бутиль.
- Додайте у березовий сік сухофрукти та ізюм.
- Зав’яжіть бутиль марлею і залиште у темному місці при кімнатній температурі бродити, періодично помішуючи.
- Приблизно за тиждень березовий сік перетвориться на квас із характерним запахом і різким смаком.
- Процідіть березовий квас через кілька шарів марлі, розлийте по пляшках і поставте у прохолодне місце.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.