ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте березовий сік із сухофруктами

Березовий сік із сухофруктами – це не тільки смачний, але й корисний напій, який подарує вам заряд енергії та вітамінів. Спробуйте приготувати.

Березовий сік – це чудовий спосіб насолодитися натуральним напоєм. До соку можна додати до нього сухофрукти, такі як яблука, груші, абрикоси або чорнослив. Ці фрукти не лише додають напою приємного смаку, але й збагачують його корисними речовинами. Зараз триває сезон збору березового соку, і можна знайти його на ринках або приготувати самостійно. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 10 літрів березового соку
  • 300 г сухофруктів,
  • 3 ст. ложки ізюму

Приготування:

  1. Процідіть зібраний сік і перелийте у великий бутиль.
  2. Додайте у березовий сік сухофрукти та ізюм.
  3. Зав’яжіть бутиль марлею і залиште у темному місці при кімнатній температурі бродити, періодично помішуючи.
  4. Приблизно за тиждень березовий сік перетвориться на квас із характерним запахом і різким смаком.
  5. Процідіть березовий квас через кілька шарів марлі, розлийте по пляшках і поставте у прохолодне місце.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору