Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
23 березня у Переяславі недільний базар був досить жвавий та активний. Погода потрошку почала налагоджуватись, тож люди готуються до сезону городів та садів. Як і минулого тижня найбільший попит був на посадкову цибулю, цього разу її продавали дорожче – по 130-150 гривень за кілограм. Також багато цікавилися саджанцями фруктових дерев – яблуками, грушами, персиками та черешнями, такі дворічні деревця коштують по 150-250 гривень. Був і хороший вибір сортових троянд, якими торгували по 100 гривень за кущ. А ще можна було купити натуральне домашнє вино по 200 гривень за 1,5 літра. Інформатор розповідає актуальні ціни.
У м’ясному павільйоні, як і зазвичай, було багато покупців. Хоча продуктів і вистачало, проте не всі прилавки були заповнені. Ціни майже не змінні. Дещо подорожчав телячий ошийок – 330-370 гривень за кілограм. Також можна було знайти бульйонну кістку по 45 гривень. Ціни на інше такі:
- Сало (1 кг) – 170-190
- Биток свинячий (1 кг) – 180-250
- Ребра свинячі (1 кг) – 180-200
- Лопатка свиняча (1 кг) – 150-200
- Антрекот (1 кг) – 160
- Підчеревина свиняча (1 кг) – 200-260
- Печінка свиняча (1 кг) – 50-70
- Голова свині (1 кг) – 50
- Тушка бройлера (1 кг) – 145-150
- Філе бройлера на кістці (1 кг) – 165
- Лапки курячі (1 кг) – 30
- Жир курячий (1 кг) – 60
- Крила куриці (1 кг) – 135
- Стегно бройлера (1 кг) – 145-150
- Тушка качки (1 кг) – 160-180
- Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
Цього тижня, порівняно з минулими, фруктів та овочів побільшало. Майже на кожному прилавку продавали багато різної зелені. Але найбільший попит був на редиску, яку продавали по 140 гривень за кілограм. А ще на молоду цибулю по ціні 20 гривень за пучечок. А ось помідорів зовсім не було. Ціни на інші овочі такі:
- Картопля (1 кг) – 30-45
- Капуста (1 кг) – 45-60
- Буряк (1 кг) – 25-30
- Часник (1 кг) – 180-200
- Перець – 210-210
- Гарбуз (1 кг) – 20-25
- Огірки – 120-190
- Морква (1 кг) – 30-40
- Броколі – 145
На виборі фруктів далеко не було як розігнатися. Так як і побалувати себе екзотикою. Зате яблук, груш та мандарин – досхочу. Яблука подешевшали, порівняно із зимовим періодом, сорт “Айдаред” продавали по 30 гривень. Хурма, біля якої завжди шалені черги, була лише на одній локації, продавали її по 90 гривень за кілограм. Загалом ціни такі:
- мандарини – 70
- апельсини – 100-110
- грейпфрути – 90
- груші – 70-100
- гранати – 145-150
- банани – 70
- лимони – 80-90
У молочних рядах активно розбирали молоко та сметану. Найбільше на прилавках було сиру та вершків. Ціни на молочну продукцію не змінилися. Одна продавчиня продавала домашні яйця по 55 гривень. Майже в усіх у наявності була сироватка по 10-15 гривень за 1,5 літра.
- Молоко (1,5 л) – 50-65
- Вершки (1 л) – 200-300
- Сметана (1 л) – 120-140
- Пряжене молоко (1,5 л) – 50-70
- Кисломолочний сир (1 кг) – 140-170
- Твердий сир (1 кг) – 230-250
- Молозиво (1 кг) – 150-170
- Знежирений кисломолочний сир (1 кг) – 120-140
О 8:00 ранку переяславці вже стояли в черзі за свіжою рибкою, а продавці лише встигали швиденько кожного обслугувати. Цього разу в асортимені продавали креветки по 500 гривень за кілограм, заморожений хек без голови по 160 гривень за кіло, сьомгу по 700 гривень за кілограм, а ще було багато хамси по 200 гривень. Ціни на іншу рибу такі:
- Карась (1 кг) – 65-75
- Судак (1 кг) – 160
- Короп (1 кг) – 130-160
- Матіас (1 кг) – 185
- Бротола (1 кг) – 210
- Стейк коропа (1 кг) – 250
- Філе товстолоба (1 кг) – 200
- Форель (1 кг) – 580
- Карась (1 кг) – 75
- Товстолоб (1 кг) – 90-100
- Голова товстолоба (1 кг) – 25
- Салака (1 кг) – 80
- Мойва (1 кг) – 75-125
Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми розповідали, як приготувати запіканку з картоплі та фаршу. Рецепт – тут.
Яна Малишко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.