ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте пісні чебуреки з грибами

Чебуреки з грибами – саме те, що потрібно під час посту, коли вже популярні страви набридли. Приготувати їх дуже просто.

Чебуреки – це страва кримськотатарської кухні. Дослідники історії кулінарії вважають, що чебуреки популярні там, де жили монголотатарські кочові племена. В Україні теж полюбляють поласувати цієї стравою. Та зараз православні християни перебувають у Великому посту, який триватиме до 19 квітня, тому любителям смаженого пропонуємо приготувати пісні чебуреки з грибами. Інформатор розповідає покроковий рецепт.

Інгредієнти:

  • 130 мл води
  • 0,5 ч. л. солі
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • 300 г печериць
  • 1 цибулина
  • 250 г борошна
  • сіль, перець і приправи до начинки за смаком

Приготування:

  1. Просійте на стіл борошно гіркою. На вершину гірки з борошна додайте сіль, а потім олію.
  2. Закип’ятіть воду і обережно вмішуйте її в борошно. Змішайте тісто ложкою, а потім руками.
  3. Поставте тісто у міску на 30 хвилин.
  4. Гриби й цибулю наріжте дрібно й підсмажте з олією на пательні до готовності.
  5. Тісто розділіть на 10 частин і розкачайте кожну в тонке коло.
  6. На половину кола викладіть грибну начинку, складіть чебурек і защипніть краї.
  7. Обсмажуйте кожен чебурек 1-2 хвилини з кожного боку або запікайте у духовій шафі 10 хвилин при 180 градусах.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору