Чебуреки з грибами – саме те, що потрібно під час посту, коли вже популярні страви набридли. Приготувати їх дуже просто.
Чебуреки – це страва кримськотатарської кухні. Дослідники історії кулінарії вважають, що чебуреки популярні там, де жили монголотатарські кочові племена. В Україні теж полюбляють поласувати цієї стравою. Та зараз православні християни перебувають у Великому посту, який триватиме до 19 квітня, тому любителям смаженого пропонуємо приготувати пісні чебуреки з грибами. Інформатор розповідає покроковий рецепт.
Інгредієнти:
- 130 мл води
- 0,5 ч. л. солі
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 300 г печериць
- 1 цибулина
- 250 г борошна
- сіль, перець і приправи до начинки за смаком
Приготування:
- Просійте на стіл борошно гіркою. На вершину гірки з борошна додайте сіль, а потім олію.
- Закип’ятіть воду і обережно вмішуйте її в борошно. Змішайте тісто ложкою, а потім руками.
- Поставте тісто у міску на 30 хвилин.
- Гриби й цибулю наріжте дрібно й підсмажте з олією на пательні до готовності.
- Тісто розділіть на 10 частин і розкачайте кожну в тонке коло.
- На половину кола викладіть грибну начинку, складіть чебурек і защипніть краї.
- Обсмажуйте кожен чебурек 1-2 хвилини з кожного боку або запікайте у духовій шафі 10 хвилин при 180 градусах.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.