Куряча шинка – популярний та універсальний продукт. Спробуйте приготувати.
Куряча шинка – це делікатесний м’ясний продукт, виготовлений з курячого філе з додаванням спецій, солі, перцю та іноді інших інгредієнтів, таких як пряні трави чи желатин. Вона має ніжну текстуру, м’який смак і приємний аромат, а також характеризується зниженим вмістом жиру в порівнянні зі свинячою шинкою. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе
- 1 кг курячих гомілок
- 3 курячі стегна
- 300 мл бульйону на кістках
- 80 г моркви
- 200 г цибулі
- 1 л води
- сіль, сушений часник, чорний перець, мелена паприка
Приготування:
- 500 грамів філе подрібніть в м’ясорубці, разом із цибулею та морквою.
- Решту філе, гомілки та стегна порубайте ножем на невеликі шматки. Змішайте фарш та рубане м’ясо.
- Додайте до змішаного м’яса охолоджений бульйон та спеції, перемішайте.
- Залиште суміш в холодильнику на 2-3 години, щоб м’ясо насичилося вологою.
- Розріжте плівку для запікання навпіл та розкладіть на столі. Насипте паприку вздовж плівки.
- Викладіть весь фарш вздовж плівки та присипте паприкою зверху. Загорніть, випускаючи повітря. Поставте на шов.
- Зав’яжіть ниткою з обох боків та зробіть поперечні зав’язки. Запікайте у розігрітій духовці до 180 градусів 45-50 хвилин.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.