Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
30 березня у Переяславі сонце виглядало із-за хмар, а недільний базар був у самому розпалі. Люди цікавилися всім: хтось картоплею, домашніми яйцями, насінням овочів, саджанцями дерев та кущів. Дехто ж купував живі квіти, наприклад, цього разу почали продавати цибулинки красивих жовтих нарцисів по 15 гривень за штуку, їх можна було знайти на багатьох локаціях. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти.
У м’ясному павільйоні продавали найбільше цікавились салом, певно, як і зазвичай. Цього разу його можна було знайти і по 160 гривень за кілограм. До одного з прилавків люди вишикувались за ним у чергу. Одна з продавчинь розповіла, що люди люблять та добре купують ковбаску зі свинини та яловичини, проте вона дещо подорожчала. Зі свинини наразі коштує 270 гривень, а із яловичини – 400. А ще можна було купити голову свині по 50 гривень за кілограм. На інше ціни не змінилися:
- Сало (1 кг) – 160-180
- Биток свинячий (1 кг) – 180-250
- Ребра свинячі (1 кг) – 180-200
- Лопатка свиняча (1 кг) – 150-200
- Антрекот (1 кг) – 160
- Підчеревина свиняча (1 кг) – 200-260
- Печінка свиняча (1 кг) – 50-70
- Тушка бройлера (1 кг) – 145-150
- Стегно бройлера (1 кг) – 145-150
- Тушка качки (1 кг) – 160-180
- Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
- Ошийок телячий (1 кг) – 300-350
Вибір овочів цього разу був стандартний. Проте найбільше продавали картоплі, ціна за кілограм коливалася від 30 до 45 гривень залежно від розміру та сорту. Лише на декількох локаціях продавали свіжу зелень на будь-який смак, до прикладу шпинат та кріп коштували по 25 гривень за пучечок. А печериці пропонували по 80 гривень за кілограм. Інше коштує так:
- Капуста (1 кг) – 45-60
- Помідори (1 кг) – 90-120
- Цибуля (пучечок) – 20
- Редиска – 40-45
- Морква (1 кг) – 35-40
- Перець – 200-210
- Буряк (1 кг) – 25-30
- Часник (1 кг) – 180-220
- Гарбуз (1 кг) – 20-25
А от фруктів було зовсім мало. У покупців майже не було вибору серед пропонованого асортименту. Ящики з червоними/зеленими яблуками та солодкими апельсинами були переповнені, а от чогось іншого цікавого не знайшлося. Тож ціни такі:
- яблука – 35-40
- апельсини – 70
- мандарини – 50-70
- груші – 70-110
- лимони – 80-90
З вибором молочки майже ніколи немає проблем. Цього разу можна було знайти парне молоко (1,5 л) за 75 гривень. Кисломолочний сир у деяких продавців дещо подорожчав, у середньому на 5 гривень, 1 кг продавали по 155-170 гривень. Загалом ціни на іншу продукцію не змінилися:
- Молоко (1,5 л) – 50-65
- Вершки (1 л) – 200-300
- Сметана (0,6 л) – 60-70
- Пряжене молоко (1,5 л) – 50-70
- Твердий сир (1 кг) – 230-250
- Молозиво (1 кг) – 150-170
- Масло (1 кг) – 300-400
- Домашні курячі яйця (10 шт.) – 50-55
- Знежирений кисломолочний сир (1 кг) – 120-140
Цього разу біля рибних прилавків, як і зазвичай, люди скупчувались за свіжою рибкою. Проте асортимент залишився таким, як і завжди. Можна було знайти філе червоної риби по 750 гривень за кілограм, або ж філе товстолоба по 200 гривень за кіло. Лящі, які завжди активно купують, коштували по 60 гривень за кілограм. Ціни на інше майже не змінились:
- Карась (1 кг) – 65-70
- Судак (1 кг) – 130
- Короп (1 кг) – 130-160
- Хек (1 кг) – 155-165
- Стейк коропа (1 кг) – 250
- Філе товстолоба (1 кг) – 200
- Товстолоб (1 кг) – 90-110
- Тигрові морожені креветки (1 кг) – 500
Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми розповідали, як приготувати курячу шинку. Рецепт – тут.
Яна Малишко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.