Ріплянка – гуцульська страва із картоплі. Спробуйте приготувати.
Ріплянка – це давня традиційна гуцульська страва, основним інгредієнтом якої є картопля. Вона дуже популярна в Карпатському регіоні України. Ця страва є ситною та простою у приготуванні, що пояснює її популярність серед гуцулів. Вона чудово пасує до м’ясних страв або може бути як самостійний гарнір. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на Shuba.
Інгредієнти:
- 150 г кукурудзяної крупи
- 5 картоплин
- 100 г бринзи
- 50 г вершкового масла
- сіль за смаком
Приготування:
- Почистіть та відваріть картоплю до готовності. Приготуйте із картоплі пюре.
- Поступово додавайте до гарячого картопляного пюре кукурудзяну крупу, весь час перемішуючи.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом та викладіть у неї приготовану масу.
- Зверху розкладіть шматочки масла, посоліть та посипте бринзою.
- Відправте страву в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
- Дайте готовій страві кілька хвилин настоятися.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.