ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте давню українську страву ріплянку

Ріплянка – гуцульська страва із картоплі. Спробуйте приготувати.

Ріплянка – це давня традиційна гуцульська страва, основним інгредієнтом якої є картопля. Вона дуже популярна в Карпатському регіоні України. Ця страва є ситною та простою у приготуванні, що пояснює її популярність серед гуцулів. Вона чудово пасує до м’ясних страв або може бути як самостійний гарнір. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на Shuba.

Інгредієнти:

  • 150 г кукурудзяної крупи
  • 5 картоплин
  • 100 г бринзи
  • 50 г вершкового масла
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Почистіть та відваріть картоплю до готовності. Приготуйте із картоплі пюре.
  2. Поступово додавайте до гарячого картопляного пюре кукурудзяну крупу, весь час перемішуючи.
  3. Форму для запікання змастіть вершковим маслом та викладіть у неї приготовану масу.
  4. Зверху розкладіть шматочки масла, посоліть та посипте бринзою.
  5. Відправте страву в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
  6. Дайте готовій страві кілька хвилин настоятися.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору