ГРОШІ

На базарі у Переяславі почали продавати свіжу полуницю: які зараз ціни на продукти

Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.

6 квітня у Переяславі вранці небо повністю було вкрите хмарами після раннього дощу. Проте така погода не завадила традиційним недільним торгам на Шкільній. Базар пустий не був – продавці, намети, прилавки та товари були на своїх місцях, а покупці, як і завше, активно ходили, торгувалися та розглядали наявність. А ще цього тижня в продажу з’явилася свіжа полуниця по 300-350 гривень за кілограм. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти.

У м’ясному павільйоні на прилавках дещо подорожчала свиняча печінка, її продавали по 80-85 гривень за кілограм. Яловича вирізка також коштувала по-різному, хтось продавав по 300 гривень за кіло, а хтось по 350. Куряче філе також дещо піднялося в ціні, за кілограм потрібно віддати 180-190 гривень. Загалом ціни на інше не змінилися.

  • Сало (1 кг) – 160-180
  • Биток свинячий (1 кг) – 180-250
  • Ребра свинячі (1 кг) – 180-200
  • Лопатка свиняча (1 кг) – 150-200
  • Антрекот (1 кг) – 160
  • Підчеревина свиняча (1 кг) – 200-260
  • Тушка бройлера (1 кг) – 145-150
  • Стегно бройлера (1 кг) – 150
  • Тушка качки (1 кг) – 160-180
  • Лопатка теляча (1 кг) – 300-330
  • Ошийок телячий (1 кг) – 300-350
  • Ковбаса з яловичини (1 кг) – 400
  • Ковбаса зі свинини (1 кг) – 270

Загалом овочів вистачало. Найбільше продавали молоду цибулю, часник та зелень. Кріп, петрушку та шпинат нині продають по 20-25 грн за пучок. Часник на базарі користується великою популярністю, тому й коштує не мало – кілограм 180-200 гривень. З’явилися й свіжі огірки, яких на минулому тижні зовсім не було. Інше коштує так:

  • Капуста (1 кг) – 40-60
  • Картопля (1 кг) – 30-45
  • Помідори (1 кг) – 110-130
  • Огірки (1 кг) – 100-120
  • Редиска – 60-90
  • Морква (1 кг) – 35-40
  • Перець – 200-210
  • Буряк (1 кг) – 25-30
  • Печериці (1 кг) – 90
  • Цибуля (1 кг) – 20-25

Фруктів з’явилося трішки більше. Хоча й асортимент однаковий та стандартний, але все ж локацій, де їх можна купити побільшало. Можна було знайти й домашні фрукти, наприклад солодкі грушки продавали по 65 гривень за кілограм. Ціни на інше такі:

  • яблука – 35-40
  • апельсини – 70
  • мандарини – 50-70
  • груші – 70-110
  • гранати – 150
  • лимони – 60-80
  • хурма – 50-60

Цього разу у молочних рядах багато хто продавав домашні курячі яйця, ціни за десяток від 50 до 70 гривень. Поруч із сиром та молоком також продавали домашню олію, літрова пляшечка такої коштує 80 гривень, а 1,5 літра – 100 гривень. Загалом ціни на молочну продукцію залишаються майже незмінними:

  • Молоко (1,5 л) – 50-60
  • Вершки (1 л) – 250-300
  • Сметана (0,6 л) – 60-70
  • Пряжене молоко (1,5 л) – 50-70
  • Твердий сир (1 кг) – 230-250
  • Молозиво (1 кг) – 150-170
  • Масло (1 кг) – 350-450
  • сироватка (1,5 л) – 15-20
  • Знежирений кисломолочний сир (1 кг) – 120-140

Асортимент риби доволі широкий: свіжа, заморожена та копчена риба є на будь-який смак та гаманець. Сом продавали по 150 гривень за кіло, стейк білога амура по 250 гривень за кілограм, а копчений короп по 500 гривень за кіло. Чищених карасиків можна було купити по 70 гривень за кілограм. Загалом ціни на іншу рибу такі:

  • Карась (1 кг) – 65-70
  • Судак (1 кг) – 160-170
  • Короп (1 кг) – 140-150
  • Хек (1 кг) – 155-165
  • Лящ (1 кг) – 50-60
  • Стейк коропа (1 кг) – 250
  • Стейк товстолоба – 180
  • Філе товстолоба (1 кг) – 200
  • Товстолоб (1 кг) – 90-110
  • Тигрові морожені креветки (1 кг) – 500
  • Салака (1 кг) – 80
  • Мойва (1 кг) – 90-130

Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми розповідали, як приготувати давню українську страву ріплянку. Рецепт – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору